De meeste voorkomende modellen in scripties

Wanneer je gaat afstuderen, verwacht de opleiding dat er een scriptie geschreven wordt waarin verschillende methodes en modellen verwerkt worden. Dit klinkt allemaal logisch maar het komt vaak voor dat studenten hier de weg kwijt raken.

Er zijn verschillende modellen die gebruikt kunnen worden voor interne- of externe analyse in de scriptie. Hieronder een aantal van de meest voorkomende modellen.

Management modellen interne analyse

Wanneer je voor je scriptie een organisatie (bedrijf of wat dan ook) gaat onderzoeken ga je deze eerst intern analyseren. Dit doe je met bestaande data of informatie zoals interne rapporten, onderzoeken of zelfs eerdere scripties die zijn geschreven over de organisatie. De informatie uit deze interne “bronnen” verwerk je in de verschillende management modellen. Natuurlijk kan je ook op basis van deze modellen op zoek gaan naar informatie over de organisatie.   
 

Management modellen externe analyse

Naast de interne situatie van een organisatie dien je ook de externe situatie van de organisatie te analyseren en dat doe je in de…. externe analyse! Het gaat er in de externe analyse om dat je een accuraat beeld schets van de omgeving van de organisatie waar deze zich in bevindt wat relevant is voor zowel deze organisatie maar voornamelijk gerelateerd aan jouw scriptie. Je kan op basis van de management modellen op zoek gaan naar informatie en/of dat je de bronnen verwerkt in de structuur van een model.  

SWOT

Uiteindelijk voer je op basis van de informatie die je presenteert in de interne en externe analyse een SWOT uit. Met de SWOT beargumenteer jij je onderzoeksdoel en dus onderzoeksvraag. 

Zie hieronder een korte uitleg over elk van de modellen

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding