Wat is het DESTEP/DEPEST model

Het DESTEP model maakt deel uit van de externe analyse en is een onderdeel van het marketingplan en de situatieanalyse. Het model wordt gebruikt om de externe omgeving van een organisatie uitvoerig in kaart te brengen. Het is van belang om inzicht te krijgen in de externe omgeving van een organisatie om effectief gebruik te maken van de kansen en bedreigingen die worden veroorzaakt door de omgeving waarin de organisatie opereert. De onderneming kan de factoren, waarop het geen directe invloed heeft, niet veranderen maar de analyse stelt een onderneming in staat om succesvol actief te zijn door het strategisch beleid af te stemmen op de bevindingen van de analyse van de DESTEP. Het model is een marketingtool waarmee op een eenvoudige manier onderzocht kan worden op welke manier een organisatie effectief kan inspelen op haar omgeving. Het is aan de marketeer om hier een goede afstemming te bewerkstelligen. Bevindingen van de DESTEP worden vaak gebruikt als input voor de SWOT analyse. Het model uit de volgende 6 factoren die de bedrijfsvoering van een organisatie kunnen beïnvloeden.

Meer weten wat wij voor je kunnen betekenen? Check dan onze:

  • Demografisch: kenmerken van de bevolking
  • Economisch: kenmerken die de economie beschrijven
  • Sociaal-maatschappelijk: kenmerken van de leefgewoonten en cultuur
  • Technologisch: kenmerken van de ontwikkeling
  • Ecologisch: kenmerken van de fysieke omgeving
  • Politiek / Juridisch: kenmerken van overheidsbeslissingen

Meer weten wat wij voor je kunnen betekenen? Check dan onze:

Het DEPEST/DESTEP aan het droogronden voor een onderzoek? Hierboven heb je kunnen lezen waar het model uit bestaat en waar het wordt toegepast, maar het toepassen van een model op een onderzoek is meer dan dat. Waarschijnlijk ben je nu druk bezig met het vooronderzoek en kan je daar waarschijnlijk wat hulp bij gebruiken. Het vooronderzoek is een cruciale fase van het scrhijven van de scriptie. Als er nu geen goede structuur wordt neer gezet heb je daar de rest van het schrijven van de scriptie last van.

Heb je vragen of wil je er met iemand over sparren die er écht verstand van heeft? Dan staat er bij Afstudeerbegeleider een team voor jou klaar om je hiermee te helpen. Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag kunt gaan. Deze persoon kan ervoor zorgen dat jij snapt wat je doet en dat je flinke stappen vooruit kunt maken.

We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent geheel in controle over je eigen proces omdat jij bepaalt waar, wanneer, hoe lang en met welke begeleider je afspreekt. Daarnaast werken we met een “niet goed geld terug” beleid; dit houdt in dat je er gedurende de eerste 20 minuten voor kunt kiezen om kosteloos te stoppen met de begeleiding.

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om hulp te vragen bij het schrijven van je scriptie; wij hebben het maken van een afspraak daarom zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond (tot 22:00) bereikbaar via Whatsapp of 020 – 752 2702

Zet dus snel de volgende grote stap richting jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!

Meer weten wat wij voor je kunnen betekenen? Check dan onze:

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding