Discussie

Hulp nodig met het schrijven van de discussie?

Hoe schrijf je een discussie?

In de discussieparagraaf ga je verklaringen geven voor de conclusie. Zo kan het zijn dat de resultaten van je onderzoek niet overeenkomen met de literatuur die je in je theoretisch kader beschreven hebt. Je beschrijft wat de gevonden resultaten zeggen over de theorieën in je theoretisch kader: zijn ze een onderbouwing van je theorie of juist niet? Het kan ook voorkomen dat je tot bepaalde conclusies gekomen bent omdat je je onderzoek op een bepaalde manier hebt vormgegeven. Je plaatst kanttekeningen over de eventuele beperkingen van de uitvoering van het onderzoek en geeft mogelijke verklaringen zijn voor de (on)verwachte resultaten. In de discussie ga je ook in op de sterke punten én de tekortkomingen van je onderzoek. Je geeft in je discussie daarnaast de gevolgen van je onderzoek aan. Wat heeft de wetenschap bijvoorbeeld aan de resultaten, en wat is de relevantie van je onderzoek voor de praktijk? Klik hier voor een scriptie voorbeeld.

Check ook de aanbevelingen voor het schrijven van je discussie paragraaf.

Sarah Vreijling

Geschreven door:

Sarah Vreijling
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Het schrijven van de discussie, met andere woorden een reflectie op je eigen onderzoek, kan lastig zijn. Afstudeerbegeleider kan je helpen bij schrijven van een kritische discussie, waarin je aangeeft dat je objectief je eigen onderzoek kunt bekijken. Geef op het onderstaande formulier kort aan waar je mee bezig bent en waar je tegen aan loopt, dan nemen we contact met je op over hoe wij jou het beste kunnen begeleiden.

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht