Wat houdt een aanleiding in?

In de aanleiding wordt er beschreven wat tot het onderwerp van de script geleid heeft. Hier wordt dus beschreven wat de reden is van je onderzoek, vragen die hierbij horen zijn:

  • Waarom is er voor een bepaald onderwerp gekozen?
  • Welke gebeurtenissen of bevindingen hebben ertoe geleid dat dit onderwerp is gekozen?

Er kan bijvoorbeeld begonnen worden met een interessant krantenartikel, een citaat of een opmerking over een bepaald thema. Alle bovengenoemde onderdelen horen thuis in de aanleiding. Over het algemeen wordt hier nog niet een specifiek probleem beschreven. De aanleiding is immers de reden van de probleemstelling.

In de aanleiding van je scriptie beschrijf je in algemene termen een probleem. Om tot de aanleiding van je scriptie te komen, moet je de algemene omschrijving in een korte stelling omzetten. Jouw hele scriptie zal uiteindelijk toewerken naar het (deels) kunnen oplossen van dit probleem.

Een goed geformuleerde aanleiding geeft richting aan je gehele scriptie. Het is dan ook belangrijk om vanaf het begin van het schrijven van scriptie na te denken over een goede, heldere en te onderzoeken aanleiding. Afstudeerbegeleider kan je helpen bij het bedenken en formuleren van de juiste aanleiding voor jouw scriptie. Vul het contactformulier kort in waar je mee bezig bent en waar je tegen aan loopt, dan nemen we contact met je op over hoe wij jou het beste kunnen begeleiden.

Heb jij problemen met het schrijven van de aanleiding tot jouw scriptie en onderzoek? Het team van Afstudeerbegeleider kan hierbij helpen.

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met een “niet goed, geld terug” beleid!

Meer weten? Check dan onze:

 

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding