Probleemstelling

Hulp nodig met het formuleren van de probleemstelling?

Probleemstelling, wat is het ook alweer?

Probleemstelling: de centrale vraag van je scriptie. Hier gaat het in je onderzoek om. De oplossing voor het geformuleerde probleem is het doel van je onderzoek en een goed geformuleerde probleemstelling geeft richting aan je onderzoek.

Diverse probleemstellingen

Er zijn onder andere verklarende, adviesgerichte, beschrijvende en evaluerende probleemstellingen. Het antwoord in je onderzoek zal bij de eerste een oorzaak of gevolg zijn als antwoord, de tweede geeft een advies. Een beschrijvende probleemstelling geeft informatie over bijvoorbeeld feiten of cijfers en een evaluerende probleemstelling geeft een oordeel als antwoord van je onderzoek.

Hoe krijg je een goed geformuleerde probleemstelling?

Om een goede probleemstelling te formuleren is het erg belangrijk dat deze zeer specifiek en relevant is. Let erop dat deze concreet is en niet vaag, onduidelijk, te breed of irrelevant. Een specifieke probleemstelling is van belang omdat deze behapbaar moet zijn om te onderzoeken, zodat je uiteindelijk een goed onderbouwd antwoord kan geven. Onthoud daarbij dat het onderwerp beter te klein kan zijn dan te groot. De probleemstelling is geen vraagstelling. Deze vloeit voort uit je probleemstelling en is een stuk concreter geformuleerd. Verder moet je duidelijk aangeven wat er onderzocht gaat worden en waar je scriptie dus over gaat. Een handige manier om het duidelijker te maken voor jezelf is jezelf steeds de vraag stellen: “Kan ik in één zin aangeven wat ik precies wil weten?”

Als je het lastig vindt om een specifiek te zijn, kan je gebruik maken van bijvoorbeeld activerende werkwoorden of verbanden. Je zoekt dan verbanden tussen het onderwerp en de thema’s die daarmee te maken hebben. Let erop dat de probleemstelling een toegevoegde waarde bevat (wetenschappelijk / maatschappelijk). Je kan de probleemstelling het beste al in één van de eerste alinea’s van de inleiding beschrijven. Maak duidelijk waarom het probleem belangrijk is en formuleer kort en bondig. Denk aan de drie W’s: Wie, Wat en Waar. Een goede probleemstelling beslaat één tot drie regels.

Check ook doelstelling voor het schrijven van je inleiding.“Your speed doesn't matter forward is forward”

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou helpen?

Je probleemstelling aan het formuleren? Je staat aan het begin van het schrijven van je scriptie en daar kan jij wel wat hulp bij gebruiken. Je zit in een cruciale fase van je scriptie. Als je nu geen goede structuur hebt ga je daar de rest van het schrijven van je scriptie last van hebben. Wij kunnen je daarbij helpen!

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht