al meer dan 7 jaar

de beste afstudeerbegeleiding!

5000+

afgestudeerde studenten!

97,8%

slagingspercentage!

Wat houdt een conclusie in?

Je sluit je scriptie af met een conclusie. ‘Conclusie’ betekent besluit, een oordeel, ‘wat je eruit opmaakt’. In je conclusie kom je tot een afsluitend oordeel over alle gegevens die je in je scriptie hebt aangehaald. Je geeft antwoord op je onderzoeksvraag, eventueel door de hypothesen aan te nemen of te verwerpen. Het doel is dus om aan te geven wat je bevindingen zijn aangaande je onderzoek. Je doet dat door de resultaten van je onderzoek te verbinden aan de literatuur die je in je theoretisch kader beschreven hebt. In je conclusie kom je niet aan met nieuwe informatie of nieuwe ideeën. Toch is je conclusie ook niet slechts een samenvatting van wat je eerder beschreven en onderzocht hebt. Zoals het woord ‘conclusie’ al aangeeft, vel je in je conclusie een oordeel over de informatie en de problemen die in het voorafgaande gegeven zijn. Klik hier voor een conclusie voorbeeld.

Check ook discussie voor meer info.

Hoe kunnen wij jou helpen?

De conclusie moet een antwoord zijn op jouw onderzoeksvraag. Dat is logisch, maar klinkt waarschijnlijk makkelijker dan het is. Afstudeerbegeleider kan je helpen bij het schrijven van een passende conclusie, waarin je volledig en consequent antwoord geeft op je onderzoeksvraag. Geef op onderstaand formulier kort aan waar je mee bezig bent en waar je tegen aan loopt, dan nemen we contact met je op over hoe wij jou het beste kunnen begeleiden.

Wij helpen je ook met andere onderdelen van je scriptie! Heb je al een deel van je scriptie geschreven en wil je graag feedback? Check dan onze feedback mogelijkheden! Je kan natuurlijk ook eerst kijken wat de ervaringen zijn van eerdere studenten die door ons zijn geholpen bij het afstuderen. Lees hier de reviews! Of Lees hier meer over de fases in de scriptiebegeleiding of onze werkwijze.

 

 

Vragen over onze begeleiding of heb je nu hulp nodig?

Vul vrijblijvend in. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen 🙂 We nemen binnen 24 uur contact met je op via de telefoon en/of mail om opties te bespreken!
  • Beschrijf hier kort waar je mee vast loopt