al meer dan 7 jaar

de beste afstudeerbegeleiding!

5000+

afgestudeerde studenten!

97,8%

slagingspercentage!

In het theoretisch kader bied je de lezer informatie aan die hij of zij nodig heeft voor het begrijpen van je scriptie. Vanuit bestaande literatuur die je vindt in boeken en artikelen, werk je de kernbegrippen en concepten uit die jij gaat gebruiken in je eigen onderzoek.

Veel studenten weten niet hoe ze literatuur moeten zoeken, lezen, interpreteren en begrijpelijk moeten vertalen in hun eigen woorden. Om een goed theoretisch kader te schrijven, moet je onder andere weten hoe je verschillende theorieën met elkaar verbindt, hoe je uit grote hoeveelheden wetenschappelijke informatie de essentie haalt, hoe je andermans bevindingen in je eigen woorden vertaald, en wat academisch schrijven inhoudt.

Het theoretisch kader vormt de wetenschappelijke basis van je eigen onderzoek. Het is dan ook van groot belang dat deze basis stevig staat, en dat jij je onderzoek kunt verantwoorden door te verwijzen naar wetenschappelijke literatuur. Veel studenten lopen vast op dit onderdeel van hun scriptie. Afstudeerbegeleider kan je helpen bij het schrijven van je theoretisch kader. Geef op het onderstaande formulier kort aan waar je mee bezig bent en waar je tegen aan loopt, dan nemen we contact met je op over hoe wij jou het beste kunnen begeleiden.

Vragen over onze begeleiding of heb je nu hulp nodig?

Vul vrijblijvend in. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen 🙂 We nemen binnen 24 uur contact met je op via de telefoon en/of mail om opties te bespreken!
  • Beschrijf hier kort waar je mee vast loopt