Hulp nodig met je theoretisch kader?

Kosteloze kennismaking

Wat is een theoretisch kader eigenlijk?

In het theoretisch kader bied je de lezer informatie aan die hij of zij nodig heeft voor het begrijpen van je scriptie. Vanuit bestaande literatuur die je vindt in boeken en artikelen, werk je de kernbegrippen en concepten uit die jij gaat gebruiken in je eigen onderzoek.

Veel studenten weten niet hoe ze literatuur moeten zoeken, lezen, interpreteren en begrijpelijk moeten vertalen in hun eigen woorden. Om een goed theoretisch kader te schrijven, moet je onder andere weten hoe je verschillende theorie├źn met elkaar verbindt, hoe je uit grote hoeveelheden wetenschappelijke informatie de essentie haalt, hoe je andermans bevindingen in je eigen woorden vertaald, en wat academisch schrijven inhoudt.

Check ook onderzoeksmethoden voor meer info.

Hoe kunnen wij je helpen met het theoretisch kader?

Het theoretisch kader vormt de wetenschappelijke basis van je eigen onderzoek. Het is dan ook van groot belang dat deze basis stevig staat, en dat jij je onderzoek kunt verantwoorden door te verwijzen naar wetenschappelijke literatuur. Veel studenten lopen vast op dit onderdeel van hun scriptie. Afstudeerbegeleider kan je helpen bij het schrijven van je theoretisch kader.

Wij helpen je met je scriptie! Heb je al een deel van je scriptie geschreven en wil je graag feedback? Check dan onze feedback mogelijkheden! Je kan natuurlijk ook eerst kijken wat de ervaringen zijn van eerdere studenten die door ons zijn geholpen bij het afstuderen. Lees hier de reviews! Of Lees hier meer over de fases in de scriptiebegeleiding of onze werkwijze.

Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Afstudeerbegeleider is onderdeel van Studiemeesters. Je wordt dan ook gebeld door Studiemeesters om een afspraak te maken voor een kosteloze en vrijblijvende kennismaking. Kunnen we je telefonisch niet bereiken? Dan mailen we je.