Hoe zorg je voor een goede afbakening van je scriptie?

Het komt vaak voor dat je probleemstelling betrekking heeft op een vrij groot probleem, en dus aanzet tot een erg breed onderzoek. Jouw onderzoek is er echter bij gebaat zo specifiek mogelijk te zijn, zodat je concreet iets kunt onderzoeken. Je moet je onderzoek dan ook afbakenen, en aangeven op welke elementen van de grote probleemstelling je onderzoek van toepassing is. In de afbakening geef je dus aan wat je gaat onderzoeken vanuit welk perspectief.

Check ook relevantie voor het schrijven van je inleiding.

Lees hier waar we jou bij kunnen helpen of hoe we je begeleiden met het opstellen van de deelvragen in je scriptie. Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpt Afstudeerbegeleider je met op de juiste manier formuleren van de deelvragen in je scriptie!

Is het na lang zwoegen gelukt om je onderzoekssvraag te formuleren, maar zit je vervolgens met je handen in het haar met je afbakening? Afstudeerbegeleider kan je hierbij helpen. Samen met jou kijken we kritisch naar de kernbegrippen uit je onderzoeksvraag. Wat zijn de belangrijkste elementen? Daarnaast kijken we of we eventueel gebruik kunnen maken van relevante theorieën, zodat jij je scriptie op de juiste manier afbakent.

Als deze punten helder zijn, coachen we jou richting de juiste deelvragen. We stellen je veel vragen waardoor je stukje bij beetje meer inzicht krijgt in welke deelvragen wel relevant zijn en welke niet, en hoe je deze het beste kan formuleren.

Heb je vragen of wil je er met iemand over sparren die er écht verstand van heeft? Dan staat er bij Afstudeerbegeleider een team voor jou klaar om je hiermee te helpen. Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag kunt gaan. Deze persoon kan ervoor zorgen dat jij snapt wat je doet en dat je flinke stappen vooruit kunt maken.

We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent geheel in controle over je eigen proces omdat jij bepaalt waar, wanneer, hoe lang en met welke begeleider je afspreekt. Daarnaast werken we met een “niet goed geld terug” beleid; dit houdt in dat je er gedurende de eerste 20 minuten voor kunt kiezen om kosteloos te stoppen met de begeleiding.

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om hulp te vragen bij het schrijven van je scriptie; wij hebben het maken van een afspraak daarom zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond (tot 22:00) bereikbaar via Whatsapp of 020 – 752 2702

Zet dus snel de volgende grote stap richting jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding