APA normen

APA normen, wat zijn dat?

Wat houden APA normen in?

De APA normen zijn regels over de manier waarop in een wetenschappelijke tekst verwezen moet worden naar andere literatuur. Ze zijn door de American Psychological Association opgesteld, maar gelden inmiddels als de standaard regels aangaande literatuurverwijzingen.

De meeste onderwijsinstellingen hanteren nu dan ook de APA normen voor scripties van allerlei studierichtingen, met name voor sociale studies. In je scriptie verwijs je altijd naar andere publicaties en bronnen. Volgens de APA normen doe je dat door in de tekst zelf de bron met auteur en jaartal te vermelden. In de literatuurlijst noem je vervolgens alle publicaties en bronnen die je in je hele scriptie gebruikt hebt, op alfabetische volgorde van auteur. In de literatuurlijst vermeld je auteurs, jaar van uitgave, titel van het artikel of boek, eventueel naam van het tijdschrift of boek waarin het artikel verschenen is, en de naam en vestigingsplaats van de uitgeverij.

Caitlin Utama

Geschreven door:

Caitlin Utama
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Vanuit je opleiding kun je waarschijnlijk een document krijgen met richtlijnen met betrekking tot de literatuurverwijzingen. Kom je er toch niet uit met de APA normen, het verwijzen in het algemeen of literatuurlijst specifiek? Afstudeerbegeleider kan je daarbij helpen.

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht