APA normen

APA normen, wat zijn dat?

Wat houden APA normen in?

De APA normen zijn regels over de manier waarop in een wetenschappelijke tekst verwezen moet worden naar andere literatuur. Ze zijn door de American Psychological Association opgesteld, maar gelden inmiddels als de standaard regels aangaande literatuurverwijzingen.

De meeste onderwijsinstellingen hanteren nu dan ook de APA normen voor scripties van allerlei studierichtingen, met name voor sociale studies. In je scriptie verwijs je altijd naar andere publicaties en bronnen. Volgens de APA normen doe je dat door in de tekst zelf de bron met auteur en jaartal te vermelden. In de literatuurlijst noem je vervolgens alle publicaties en bronnen die je in je hele scriptie gebruikt hebt, op alfabetische volgorde van auteur. In de literatuurlijst vermeld je auteurs, jaar van uitgave, titel van het artikel of boek, eventueel naam van het tijdschrift of boek waarin het artikel verschenen is, en de naam en vestigingsplaats van de uitgeverij.“Your speed doesn't matter forward is forward”

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou helpen?

Vanuit je opleiding kun je waarschijnlijk een document krijgen met richtlijnen met betrekking tot de literatuurverwijzingen. Kom je er toch niet uit met de APA normen, het verwijzen in het algemeen of literatuurlijst specifiek? Afstudeerbegeleider kan je daarbij helpen.


Wij helpen je ook met andere onderdelen van je scriptie! Heb je al een deel van je scriptie geschreven en wil je graag feedback? Check dan onze feedback mogelijkheden! Je kan natuurlijk ook eerst kijken wat de ervaringen zijn van eerdere studenten die door ons zijn geholpen bij het afstuderen. Lees hier de reviews! Of Lees hier meer over de fases in de scriptiebegeleiding of onze werkwijze.WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht