Onderwerp

Hulp nodig met je scriptie onderwerp?

Hoe schrijf je een discussie?

Als je begint met afstuderen en het schrijven van een scriptie, is het eerste wat aan bod komt het kiezen van een onderwerp. Dat klinkt heel eenvoudig, maar studenten ervaren dat als lang niet altijd even gemakkelijk. Wat is precies een geschikt onderwerp, en zijn er zaken waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een onderwerp? Belangrijk is natuurlijk dat je affiniteit met het onderwerp hebt; het maakt het schrijven en onderzoek doen heel wat gemakkelijker als je onderwerp je in ieder geval aanspreekt en interesseert!

Als je je gaat oriënteren op een scriptieonderwerp, kun je beginnen met het raadplegen van verschillende informatiebronnen. Praat met docenten, medestudenten, collega’s en familie, raadpleeg het internet, tijdschriften, kranten, eerdere onderzoeken, wetenschappelijke literatuur, denk aan je huidige werk of stage, of aan je toekomstdromen. Maak in ieder geval een afbakening tussen alle onderwerpen die je aanspreken. Is er een onderwerp of een onderdeel daarvan dat je opvalt, waar je echt meer van zou willen weten, en wat je leuk lijkt te onderzoeken? Denk bijvoorbeeld aan de vakken die je tijdens je studie gevolgd hebt, en die je aanspraken of gemakkelijk afgingen. Ook kan het waardevol zijn om met je scriptiebegeleider de mogelijkheden te bespreken. Als je begeleider veel af weet van een bepaald onderwerp, kan hij of zij jou daarin goed begeleiden. Uiteindelijk is het van belang dat je scriptie onderwerp toegevoegde waarde heeft, voor zowel het wetenschappelijk veld waarbinnen je je scriptie schrijft, als de praktische omgeving waarvoor je scriptie gevolgen kan hebben.

Begin in ieder geval breed, en brainstorm er op los. Maak het steeds specifieker voor jezelf. Uiteindelijk is het belangrijk dat jouw scriptie onderwerp goed omlijnd is en dat daar veel literatuur over te vinden is.

Check ook de inleiding voor meer informatie.“Your speed doesn't matter forward is forward”

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou helpen?

Ben je bezig een geschikt onderwerp voor je scriptie te bepalen? Waarschijnlijk ben je dan druk bezig met een vooronderzoek, waarin je je inleest, informatie verzamelend, mogelijkheden overweegt en uitsluit. Daar kun je misschien wel wat ondersteuning bij gebruiken. Afstudeerbegeleider kan je helpen een interessant onderwerp af te bakenen dat je aanspreekt en uitdaagt.

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht