Belangrijke punten bij een vragenlijst
Vragenlijst aan het opstellen? Een vragenlijst is een onderzoeksmethode waar je dezelfde vragen aan een heleboel (een specifieke doelgroep) mensen stelt. Het moet voor jou de resultaten opleveren waarmee jij jouw deelvragen kunt beantwoorden. Een vragenlijst is erg handig wanneer je weinig persoonlijke informatie per respondent en een grote steekproef nodig hebt. Wanneer je kiest voor een vragenlijst, bedenk dan eerst de manier van afname. Bijvoorbeeld via de mail, online of hard copy? Wanneer je de vragenlijst online zet is het handig dat je voorafgaand aan het versturen van de vragenlijsten, eerst zelf de vragenlijst invult zodat je eventuele fouten eruit kan halen en je kan zien hoe je je data aangeleverd krijgt. Een online afname zorgt ook voor het sneller verkrijgen van reacties.
Afstudeerbegeleider helpt jou met het schrijven van een ijzersterke scriptie. Wij hebben inmiddels honderden studenten geholpen met afstuderen, je bent echt niet alleen! Lees hier wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen. Samen met onze hulp studeer jij sneller af en haal jij een hoger cijfer voor je scriptie!
Respondenten voor je vragenlijst gratis verzamelen
Wanneer je gratis respondenten voor je vragenlijst wilt verzamelen heb je een aantal opties:
- Verspreiden in je eigen netwerk
- Facebookgroepen gebruiken
Eigen netwerk
Een wervende onderwerp tekst is cruciaal voor het trekken van de aandacht van je respondenten. Deze tekst kan kort en krachtig, duidelijk en simpel. Het toevoegen van een opvallend plaatje kan ook helpen. Verder kan je je vragenlijst interessant maken door bijvoorbeeld een beloning uit te loven.
Vertel ook altijd hoe lang het invullen van de vragenlijst ongeveer gaat duren. Hoe korter deze duurt, hoe eerder mensen het zullen invullen. Mocht je vragenlijst langer zijn dan 5 minuten, zet de tijd er dan NIET bij.
Facebookgroepen
In deze facebookgroepen komen studenten samen die bezig zijn met respondenten verzamelen. Je plaatst hier je vragenlijst en vult vragenlijsten van andere studenten in. In ruil daarvoor vullen zij die van jou in. Een nadeel is dat je achter andere mensen aan moet zitten en ze niet altijd jouw vragenlijst ook invullen.
Weet jij even niet meer hoe je verder moet met je scriptie? Vertel ons waar je tegenaan loopt via dit formulier en dan gaan we samen kijken wat wij daaraan kunnen doen.
Demografische variabelen in je vragenlijst
Demografische gegevens kan je het beste aan het eind van de vragenlijst vragen. Vertel wat je gaat doen met de informatie en leg het doel van je onderzoek uit. Geef duidelijk aan dat de informatie van de respondenten vertrouwelijk wordt behandeld. Het is ook handig als je ergens ruimte openlaat voor opmerkingen, zodat respondenten nog iets kunnen toevoegen. Dit kan waardevolle informatie opleveren.
Zorg dat de vragen in je vragenlijst een logische volgorde hebben. Deel de vragen (items) op in categorieën. Bedenk tevens de antwoordmogelijkheden. Stel je een open vraag, meerkeuzevraag of een scorevraag?
Wanneer je de ingevulde vragenlijsten binnen hebt kun je gaan bedenken wat je met je data gaat doen (opslag, organisatie). Hoe verloopt verder de communicatie met de respondenten? Wat doe je bijvoorbeeld met de respondenten die niet gereageerd hebben of onbeantwoorde vragen hebben opgestuurd? Stuur je de respondenten nog een bedankmail of de resultaten van je onderzoek? Misschien ben je bereid om een presentatie te geven van je resultaten (bijvoorbeeld op een school of bedrijf of instelling).
Weet jij even niet meer hoe je verder moet met je scriptie? Vertel ons waar je tegenaan loopt via dit formulier en dan gaan we samen kijken wat wij daaraan kunnen doen.
Hoe kan Afstudeerbegeleider jou helpen?
Kom je niet zelfstandig uit met de vragenlijst voor je scriptie? Afstudeerbegeleider helpt je verder! Met onze ruime ervaring met vragenlijsten van begeleiders en brede kennis in het team, kunnen wij jou goed op weg helpen.
Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. Deze persoon gaat ervoor zorgen dat jij snapt wat je doet en dat je stappen vooruit kunt maken. Dit gebeurt door middel van het stellen van kritische vragen, om er samen eens echt hard over na te denken. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met een niet goed geld terug beleid, en in de eerste 20 minuten van het gesprek kun je ook nog kosteloos terugkrabbelen!
Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk en snel gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak!
Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan! Dan zullen wij graag klaar staan om samen met jou de scriptie te verbeteren.
Onze methode in één minuut
Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding
Meer weten, check dan onze:
De weg naar afstuderen weer vinden
De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!
Nodige bevestiging in je keuzes
Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt
Deadline toch halen (realistische planning)
Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!
Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!
Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂
Waarom Afstudeerbegeleider?
- Persoonlijke Scriptiebegeleiding door Experts
- Flexibele Sessies, Aangepast aan Jouw Schema
- Scriptiehulp op maat
- Resultaatgerichte scriptiebegeleiding
- Succesvol afstuderen
- Snelle Spoedbegeleiding voor Tijdsgevoelige Projecten
- Garantie op Tijdige Scriptieoplevering