Wat is het 7s-model (McKinsey)

Het 7S-model, dat ontworpen is door medewerkers van het consultancy bureau McKinsey, wordt gebruikt om de prestaties van een organisatie te kunnen analyseren aan de hand van 7 verschillende factoren. In het Engels beginnen al deze factoren met een S, vandaar de naam het 7S-model. Het model kan goed gebruikt worden om verandering in de interne omgeving van een organisatie te analyseren en te monitoren. Van belang zijn dan de onderlinge relaties en de samenhang van deze 7 verschillende organisatiefactoren. Het idee is dat als ze allemaal dezelfde kant op wijzen, ze elkaar en de organisatie in zijn geheel versterken.

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen met waar je ook tegenaan loopt met je scriptie? Vertel ons jouw verhaal hier en we nemen contact met je op voor een vrijblijvende oriëntatie!

Hoe zit het 7s-model (McKinsey) in elkaar

De 7 verschillende factoren zijn op te delen in 3 harde en 4 zachte factoren. De harde factoren zijn het gemakkelijkst te beïnvloeden door het management en omvatten de strategische formuleringen, de communicatie- en informatielijnen die door de organisatie lopen en de IT systemen die de het gebruikt. De zachte elementen zijn moeilijker te beschrijven, zijn vaak ontastbaar en hebben meer met de cultuur van een organisatie te maken. Denk hierbij aan de gehanteerde managementstijl, de gedeelde waardes en de belangrijkste vaardigheden binnen de organisatie. Hieronder worden de 7 elementen kort uiteengezet.

Meer weten? Check dan onze:

Beschrijft de lange termijndoelen van de organisatie en de manier waarop deze bereikt dienen te worden.

Geeft de manier waarop de organisatie is georganiseerd en wie aan wie verantwoording moet afleggen.

Omvat alle denkbare systemen, als ook de procedures en werkwijzen van het personeel.

Staat voor de gezamenlijke bedrijfsopvatting die de cultuur en werkhouding bepalen.

Geeft de manier van leiderschap weer en het omgaan van management met het personeel.

Zijn de echte vaardigheden en competenties die de organisatie in huis heeft en waarmee het zich kan onderscheiden van de concurrentie.

Het 7s-model aan het droogronden voor een onderzoek? Hierboven heb je kunnen lezen waar het model uit bestaat en waar het wordt toegepast, maar het toepassen van een model op een onderzoek is meer dan dat. Waarschijnlijk ben je nu druk bezig met het vooronderzoek en kan je daar waarschijnlijk wat hulp bij gebruiken. Het vooronderzoek is een cruciale fase van het schrijven van de scriptie. Als er nu geen goede structuur wordt neer gezet heb je daar de rest van het schrijven van de scriptie last van.

Heb je vragen of wil je er met iemand over sparren die er écht verstand van heeft? Dan staat er bij Afstudeerbegeleider een team voor jou klaar om je hiermee te helpen. Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag kunt gaan. Deze persoon kan ervoor zorgen dat jij snapt wat je doet en dat je flinke stappen vooruit kunt maken.

We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent geheel in controle over je eigen proces omdat jij bepaalt waar, wanneer, hoe lang en met welke begeleider je afspreekt. Daarnaast werken we met een “niet goed geld terug” beleid; dit houdt in dat je er gedurende de eerste 20 minuten voor kunt kiezen om kosteloos te stoppen met de begeleiding.

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om hulp te vragen bij het schrijven van je scriptie; wij hebben het maken van een afspraak daarom zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond (tot 22:00) bereikbaar via Whatsapp of 020 – 752 2702

Zet dus snel de volgende grote stap richting jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding