Hulp nodig met je probleemstelling formuleren?

Kosteloze kennismaking

Probleemstelling, wat is het ook alweer?

Probleemstelling: de centrale vraag van je scriptie. Hier gaat het in je onderzoek om. De oplossing voor het geformuleerde probleem is het doel van je onderzoek en een goed geformuleerde probleemstelling geeft richting aan je onderzoek.

Diverse probleemstellingen

Er zijn onder andere verklarende, adviesgerichte, beschrijvende en evaluerende probleemstellingen. Het antwoord in je onderzoek zal bij de eerste een oorzaak of gevolg zijn als antwoord, de tweede geeft een advies. Een beschrijvende probleemstelling geeft informatie over bijvoorbeeld feiten of cijfers en een evaluerende probleemstelling geeft een oordeel als antwoord van je onderzoek.

Hoe krijg je een goed geformuleerde probleemstelling?

Om een goede probleemstelling te formuleren is het erg belangrijk dat deze zeer specifiek en relevant is. Let erop dat deze concreet is en niet vaag, onduidelijk, te breed of irrelevant. Een specifieke probleemstelling is van belang omdat deze behapbaar moet zijn om te onderzoeken, zodat je uiteindelijk een goed onderbouwd antwoord kan geven. Onthoud daarbij dat het onderwerp beter te klein kan zijn dan te groot. De probleemstelling is geen vraagstelling. Deze vloeit voort uit je probleemstelling en is een stuk concreter geformuleerd. Verder moet je duidelijk aangeven wat er onderzocht gaat worden en waar je scriptie dus over gaat. Een handige manier om het duidelijker te maken voor jezelf is jezelf steeds de vraag stellen: "Kan ik in één zin aangeven wat ik precies wil weten?”.

Een handig format voor het opstellen van de probleemstelling is middels het invullen van de volgende zin:

"Bedrijf X heeft geen inzicht in ....... ."

Of in het geval van een scriptie waarin geen sprake is van een opdrachtgever:

"Er is geen inzicht in .... ."

Check ook doelstelling voor het schrijven van je inleiding.

Hoe wij jou kunnen helpen met het formuleren van je probleemstelling

Je probleemstelling aan het formuleren? Je staat aan het begin van het schrijven van je scriptie en daar kan jij wel wat hulp bij gebruiken. Je zit in een cruciale fase van je scriptie. Als je nu geen goede structuur hebt ga je daar de rest van het schrijven van je scriptie last van hebben. Wij kunnen je daarbij helpen!

Wij kunnen je verder helpen met persoonlijke begeleiding of geven feedback op je scriptie (lees meer over onze feedback mogelijkheden). Ben je benieuwd naar de ervaringen van voorgaande studenten die door ons zijn geholpen bij het afstuderen. Lees hier de reviews! Of Lees hier meer over de fases in de scriptiebegeleiding of onze werkwijze.

Stijn Loeber

Geschreven door:

Stijn Loeber
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier
WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Zet de volgende stap met je scriptie!

Afstudeerbegeleider is onderdeel van Studiemeesters. Je wordt dan ook gebeld door Studiemeesters om een afspraak te maken voor een kosteloze en vrijblijvende kennismaking. Kunnen we je telefonisch niet bereiken? Dan mailen we je.

Wat kan Afstudeerbegeleider verder voor jou betekenen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!

Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Afstudeerbegeleider is onderdeel van Studiemeesters. Je wordt dan ook gebeld door Studiemeesters om een afspraak te maken voor een kosteloze en vrijblijvende kennismaking. Kunnen we je telefonisch niet bereiken? Dan mailen we je.