Hoe werkt scriptiebegeleiding met betrekking tot de aanleiding van je scriptie?

De aanleiding is een belangrijke stap in je scriptie waarin je de probleemstelling beargumenteerd. Een goed uitgewerkte aanleiding zorgt ervoor dat je probleemstelling logisch is voor de lezer van je scriptie. Door scriptiebegeleiding in te schakelen bij je aanleiding weet jij straks het probleem in jouw scriptie duidelijk te onderbouwen en is het voor jou, je begeleider en de lezer duidelijk waarom je een bepaald probleem hebt gekozen.

Tijdens de begeleiding gaan wij samen de inhoud van je aanleiding bespreken. Het kan zijn dat het nodig is dat we je een aantal zaken uitleggen die je nodig hebt om tot een goede aanleiding te komen. Als je feedback van je begeleider hebt gekregen, kunnen we deze samen doornemen, bespreken en verwerken in de aanleiding.

Wij stellen je kritische vragen en gaan met je in discussie zodat je een dieper inzicht krijgt in wat er in je inleiding en aanleiding moet komen te staan zodat deze goed op elkaar aansluiten. Dit helpt je om een duidelijke aanleiding te presenteren zodat jouw probleemstelling logisch is.

Wil jij weten hoe de begeleiding in zijn werk gaat met jouw aanleiding? Vul dan het contactformulier in!

Je niet zeker voelen over je probleemanalyse en/of moeite hebben met de probleemanalyse uitleggen aan ‘buitenstaanders’, zijn signalen dat je eens met één van onze scriptiebegeleiders moet gaan zitten. Als je de vraag “Waarom kies je voor dit probleem, en niet voor een ander probleem?” niet duidelijk kan beantwoorden, is het aan raadzaam om je probleemanalyse met onze begeleiders door te nemen.

Wil jij weten of dit voor jou het juiste moment is om je te laten begeleiden voor de aanleiding van je scriptie? Vul dan het contactformulier in en we nemen contact met je op!

Onze ervaring leert dat studenten die samen met een scriptiebegeleider aan de slag zijn gegaan meer vertrouwen hebben in wat ze op papier zetten in hun aanleiding. Dit komt doordat studenten na onze begeleiding duidelijk kunnen verwoorden waarom ze kiezen voor een bepaald probleem.

Door de aanleiding te bediscussiëren wordt het voor de student duidelijk waar zijn/haar scriptie nu precies over moet gaan. Onze scriptiebegeleiding helpt om de focus aan te scherpen en te voorkomen dat er van de kern van de scriptie wordt afdwaalt. Doordat je beter weet wat je aan het doen bent wordt het makkelijker om de juiste keuzes te maken voor je scriptie. Hierdoor kan jij beter schakelen met je begeleider waardoor je sneller door het proces heen loopt en vaak maanden eerder bent afgestudeerd.

Eerder afstuderen betekent ook dat je eerder met je baan kan gaan beginnen, dus de begeleiding verdient zichzelf terug! Daarnaast hebben studenten die gebruik maken van scriptiebegeleiding vaker een hoger cijfer voor hun scriptie. Hoe hoger je cijfer, hoe sterker de uitgangspositie die je hebt wanneer je gaat solliciteren.

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen met waar je ook tegenaan loopt met je scriptie? Vertel ons jouw verhaal hier en we nemen contact met je op voor een vrijblijvende oriëntatie!

De scriptiebegeleiding wordt gegeven door een van onze professionele begeleiders, Leer ze hier kennen! Onze begeleiders hebben jarenlange ervaring met het helpen van studenten bij hun scriptie struggles.

Je wordt gekoppeld aan een van onze begeleiders die gespecialiseerd is in de problemen waar jij mee kampt. Tijdens het begeleidingstraject houdt je dezelfde scriptiebegeleider. Op deze manier weet de scriptiebegeleider op ten duur alles af van jouw scriptie zodat je optimaal geholpen kan worden. Mocht je op een bepaald moment andere specialistische kennis nodig hebben dan is er altijd een andere begeleider die je daarbij kan helpen.

De scriptiebegeleider past zich aan aan jouw situatie jullie gaan samen op een proactieve manier aan de slag met jouw probleemstelling. De scriptiebegeleider neemt de tijd die jij nodig hebt en is getraind om te achterhalen waarom jij vastloopt. Daar gaan jullie mee aan de slag tijdens de begeleiding.

Geen vraag is te gek en domme vragen bestaan niet. Het gaat om jouw vooruitgang en het realiseren van jouw doel: namelijk het zo snel mogelijk halen van je scriptie! Tijdens de scriptiebegeleiding krijg je concrete handvatten waar je mee aan de slag kan als je na een begeleiding in je eigen tijd aan je scriptie gaat werken.

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen met waar je ook tegenaan loopt met je scriptie? Vertel ons jouw verhaal hier en we nemen contact met je op voor een vrijblijvende oriëntatie!

Onze begeleiding is persoonlijk, informeel en professioneel. Wij gaan samen met je zitten in een relaxte setting. We stellen je de juiste vragen en gaan met je in discussie zodat jij precies weet waar je scriptie over gaat. Als je begeleider (of iemand anders) je kritische vragen stelt dan zul jij precies weten wat je daarop moet antwoorden. Wij garanderen dus dat je eigen baas wordt over je scriptie!

De meerwaarde van onze begeleiding zit hem in de persoonlijke en vriendelijke begeleiding die je van ons krijgt. Daarnaast bespaar je uiteraard tijd, geld en stress als je voor onze begeleiding kiest.

Wij van Afstudeerbegeleider zijn begaan met je en willen je oprecht helpen met het behalen van je scriptie. Wij snappen je struggles omdat wij allen zelf ook scripties hebben moeten schrijven in het verleden.

Plan dus vooral een kennismakingsgesprek in met een van onze scriptiebegeleiders en ervaar zelf hoe het is om door ons geholpen te worden!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding