Ik vind het lastig om mijn data te analyseren!

Ben je bezig met je scriptie en heb je je dataverzameling afgerond, maar weet je niet hoe je deze data moet analyseren om er bruikbare conclusies uit te kunnen trekken? Vaak komen studenten in de problemen bij het analyseren van hun kwantitatieve of kwalitatieve data omdat ze door de bomen het bos niet meer zien en niet weten waar ze moeten beginnen. Heb je bijvoorbeeld enquêtes afgenomen en zit je nu met stapels ingevulde vragenlijsten waarvan je niet weet wat je er mee moet? Of heb je interviews gedaan en heb je heel veel informatie verzameld, maar weet je niet hoe je dit terug kan brengen tot een kernachtige samenvatting? Als je het lastig vindt om grote hoeveelheden data te analyseren, kunnen wij je daarmee helpen!

Wij van Afstudeerbegeleider hebben een team dat bestaat uit professionele scriptiebegeleiders en statistiek experts. Ons team heeft jarenlange ervaring met het begeleiding van studenten in hun scriptieproces. Wij hebben inmiddels honderden studenten geholpen met het succesvol behalen van hun scriptie. Neem vooral contact met ons op zodat wij je alles kunnen vertellen over onze diensten!

Het analyseren van data is voor veel studenten een groot struikelblok bij het schrijven van een scriptie. Het proces achter het analyseren van je data bestaat uit meerdere stappen. Voorafgaand aan het analyseren van je data is het belangrijk dat de dataset is klaargemaakt. Vervolgens moet je kiezen voor de juiste toets. Daarnaast is het aan jou om de output op correcte wijze te interpreteren om zo de resultaten in je scriptie te verwerken. Omdat er zoveel stappen zijn die je moet doorlopen kan het analyseren van de data moeizaam en problematisch verlopen, al helemaal als je hier weinig ervaring mee hebt.

Je hele studie heb je niks met SPSS gedaan, je hebt één of twee vakken gehad over statistiek, en nu moet je ineens een scriptie gaan schrijven en dus op professionele en wetenschappelijke wijze data gaan analyseren. Hoe dan?! Helaas horen we het vaak van studenten. Gedurende de studie wordt er veel te weinig aandacht besteed aan het analyseren van data. Toch wordt er van je verwacht dat je een scriptie, compleet met data-analyse, oplevert aan het einde van je studie.


De statistiek experts van Afstudeerbegeleider hebben inmiddels honderden analyses gedraaid, zij weten precies wat je moet, wanneer en hoe. Neem eens contact op met ons zodat wij je precies kunnen vertellen hoe jij je data analyse moet aanvliegen.

“Waarom doe jij deze analyse?” “Omdat mijn begeleider zei dat ik dit moest doen!”. Je wilt niet weten hoe vaak wij dit te horen krijgen! Je interne scriptiebegeleider bedoelt het natuurlijk goed: hij/zij wilt je helpen door jou een duwtje in de goede richting te geven. Voor jou is het alleen een grote abracadabra wanneer je niet weet wáárom je nu precies een bepaalde analyse uitvoert. In de wereld van statistiek zijn er tientallen, zo niet honderden toetsen te onderscheiden die allen hun eigen sterke en zwakke punten hebben. Als jij onze hulp inschakelt kun jij straks aan je interne begeleider laten zien dat jij een super sterke kennis hebt van statistiek, dat vergroot natuurlijk de kans op een mooi cijfer!

Je hebt enige kennis van SPSS en de statistiek kom je ook nog wel uit, maar je hebt geen idee hoe je dit moet toepassen op je eigen onderzoek. Waar en hoe moet je in hemelsnaam beginnen? Het is lastig om systematisch aan het werk te gaan, wanneer je weinig ervaring hebt met het analyseren van data. Ondersteuning van een van onze statistiekbegeleiders kan jou misschien enorm helpen. Net dat zetje in de goede richting, waardoor jij het analyseren van de data succesvol en op intelligente wijze kan uitvoeren.

De begeleiders van Afstudeerbegeleider kunnen jou helpen in alle fases van je scriptie. Onze statistiek begeleiders kunnen jou helpen met je data-analyse. Onze begeleiders geven persoonlijke begeleiding, met onze aandacht gericht op jou en je scriptie gaan we er alles aan doen om jou te verder te helpen in het analyseren van de data.

We kunnen jou genoeg kennis over statistiek en SPSS aanreiken om het analyseren van de data tot een succes te maken. Je zult bij ons niet alleen leren hoe je iets moet doen in SPSS, maar nog veel belangrijker: waarom je iets doet. 

Vaak helpt het om eerst even een stapje terug te doen, en kritisch te kijken naar de vragen die je wilt beantwoorden: je conceptueel model helpt hier vaak bij. Deze vragen moet je niet uit het oog verliezen wanneer je de analyse van de data gaat uitvoeren. Jij en je scriptiebegeleider gaan er samen voor zorgen dat jij, aan de hand van je data analyse, sterk onderbouwde antwoorden kunt geven op de centrale vragen in je scriptie!

De structuur van je scriptie is een van de eerste zaken die je moet bepalen en is meteen van groot belang hoe jouw scriptie proces gaat verlopen. We gaan samen kijken waar je staat en wat er van je wordt verwacht vanuit je opleiding en waar je nu staat. Op basis daarvan gaan we kijken welke je stappen je dient te gaan zetten om tot een goede structuur te komen van je scriptie. Zodra voor jou duidelijk is wat er wordt verwacht ga je ermee aan de slag en staan we voor je klaar indien je vragen hebt of dat je feedback wil hebben op je structuur. Indien je iets niet begrijpt of ergens niet uitkomt gaan we met je aan de slag zodat jij weer verder kan!

Afstudeerbegeleider helpt jou met het schrijven van een ijzersterke scriptie. Wij hebben inmiddels honderden studenten geholpen met afstuderen, je bent echt niet alleen! Lees hier wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen. Samen met onze hulp studeer jij sneller af en haal jij een hoger cijfer voor je scriptie! 

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding