Hoe werkt scriptiebegeleiding met betrekking tot de doelstelling van je scriptie?

De doelstelling van je scriptie is belangrijk omdat je hiermee de verwachtingen van de lezer managet. Als je doelstelling niet goed in elkaar steekt, bestaat de kans dat de lezer niet ontvangt wat hij/zij verwacht. Dit heeft een negatief effect op het cijfer van je scriptie! Door scriptiebegeleiding in te schakelen bij het opstellen van je doelstelling voorkom je een potentiële teleurstelling van de lezer en voorkom je een lager cijfer!

Tijdens de begeleiding gaan we samen de inhoud van je scriptie bespreken. Het doel is om de doelstelling logisch te laten voortvloeien uit je probleemstelling en dit vervolgens te vertalen in je hoofdvraag. We zullen je hierbij helpen door alle aspecten van een doelstelling te bespreken. Indien je doelstelling SMART moet zijn, helpen we je de doelstelling op deze manier op te stellen. Indien je feedback of tips hebt gekregen van je begeleider worden deze samen met jou doorgenomen en besproken, zodat jij dit juist in de doelstelling van je scriptie kan verwerken.

We gaan met je aan de slag zodat jij tot een goede doelstelling komt voor je scriptie. De begeleiding begint het maken van een overzicht van waar je nu staat en wat er van je wordt verwacht. Straks ben jij in staat de correcte doelstelling die bij je scriptie hoort te formuleren!

Als je even met ons wilt babbelen over wat we doen en wat we voor jou kunnen betekenen, plan dan een kennismakingsgesprek in!

Krijg je niet op papier wat je in je hoofd hebt? Of weet je niet goed hoe de doelstelling moet voortvloeien uit de probleemstelling? Dit zijn voorbeelden waarmee onze scriptiebegeleiders je zeker mee kunnen helpen! Wacht niet te lang met het inschakelen van begeleiding, de doelstelling is één van je eerste stappen in het schrijven van je scriptie en werkt door in alles wat je daarna doet. Vaak is één afspraak voldoende om de doelstelling scherp te krijgen zodat jij ermee verder kan!

Het SMART formuleren van de doelstelling blijft voor veel studenten lastig en kunnen daar goed begeleiding bij gebruiken. Wat hier vaak aan ten grondslag ligt, is dat het voorbereidende werk om tot een SMART doelstelling te komen nog niet goed is uitgevoerd. Je moet een goed beeld hebben van de situatie waar jij een scriptie over gaat schrijven: wat is daar aan de hand en waar willen de belanghebbenden heen? Met de juiste informatie is het uiteindelijk formuleren van de SMART doelstelling een fluitje van een cent. Wij begeleiden je bij het boven tafel te krijgen van de juiste informatie zodat jij in staat bent de doelstelling van je scriptie SMART te formuleren.

Een goed geformuleerde doelstelling zorgt voor duidelijkheid voor jezelf en voor de beoordelaars van jouw scriptie. Door je te laten begeleiden heb je naast meer kennis over de kenmerken van een goede doelstelling een extra kritische blik die je voorziet van feedback voordat je iets inlevert. Hierdoor ben jij zekerder over wat jij aan het doen bent tijdens het schrijven van je scriptie!

Hoe duidelijker en scherper jouw doelstelling is geformuleerd, hoe beter jij weet wat wel en wat niet relevant is voor jouw scriptie. Dit helpt bij het maken van latere keuzes in je scriptie, omdat je kan terugvallen op wat er in je doelstelling staat!

De scriptiebegeleiding wordt gegeven door één van onze professionele begeleiders, hier kan je ons alvast leren kennen! Onze begeleiders hebben jarenlange ervaring met het helpen van studenten bij hun scriptie struggles.

Je wordt gekoppeld aan één van onze begeleiders die gespecialiseerd is in de problemen waar jij mee kampt. Tijdens het begeleidingstraject houd je dezelfde scriptiebegeleider. Op deze manier weet de scriptiebegeleider op den duur alles af van jouw scriptie zodat je optimaal geholpen kan worden. Mocht je op een bepaald moment andere specialistische kennis nodig hebben dan is er altijd een andere begeleider die je daarbij kan helpen.

De scriptiebegeleider past zich aan aan jouw situatie en gaat samen met jou op een proactieve manier aan de slag met jouw probleemstelling. De scriptiebegeleider neemt de tijd die jij nodig hebt en is getraind om te achterhalen waardoor je vastloopt en daar met je mee aan de slag te gaan tijdens de begeleiding.

Geen vraag is te gek en domme vragen bestaan niet. Het gaat om jouw vooruitgang en het realiseren van jouw doel: namelijk het zo snel mogelijk halen van je scriptie! Tijdens de scriptiebegeleiding krijg je concrete handvatten waar je mee aan de slag kan als je na de begeleiding in je eigen tijd aan je scriptie gaat werken.

Wil jij weten wat je kan verwachten van je scriptiebegeleider en hoe deze jou gaat helpen met je doelstelling? Vul dan het contactformulier in of stuur een appje! Of kijk eens wie er in ons team zit!

Onze begeleiding is persoonlijk, informeel en professioneel. Wij gaan samen met je zitten in een relaxte setting. We stellen je de juiste vragen en gaan met je in discussie zodat jij precies weet waar je scriptie over gaat. Als je begeleider (of iemand anders) je kritische vragen stelt, zul jij precies weten wat je daarop moet antwoorden. Wij garanderen dus dat je eigen baas wordt over je scriptie!

De meerwaarde van onze begeleiding zit hem in de persoonlijke en vriendelijke begeleiding die je van ons krijgt. Daarnaast bespaar je uiteraard tijd, geld en stress als je voor onze begeleiding kiest.

Wij van Afstudeerbegeleider zijn begaan met je en willen je oprecht helpen met het behalen van je scriptie. Wij snappen je struggles omdat wij allen zelf ook scripties hebben moeten schrijven in het verleden.

Plan dus vooral een kennismakingsgesprek in met een van onze scriptiebegeleiders en ervaar zelf hoe het is om door ons geholpen te worden!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding