De scriptiebegeleider waar je wél op kan rekenen

Wij staan voor je klaar wanneer jij dat nodig hebt, luisteren naar je en nemen jouw vragen serieus
(naast dat we die natuurlijk ook gaan beantwoorden)

Scriptiebegeleiding  aan het zoeken? Wij zitten voor je klaar om met je aan de slag te gaan met je scriptie waar je ook tegenaan loopt. Schroom dus niet om eens kennis te komen maken!

Belang van de interne/externe analyse van je scriptie

De interne en externe analyse van je scriptie is vaak het belangrijkste product wat je aanlevert voor een bedrijf of organisatie, wanneer je je scriptie schrijft voor het bedrijf waar je stage loopt.

De interne en externe analyse dient om een helder beeld schetsen van de situatie of context waarbinnen jij je scriptie schrijft. Dat wil zeggen dat jij de lezer van jouw scriptie informeert over de situationele factoren die geleid hebben tot hetgeen dat jij binnen jouw scriptie onderzoeken zal. De interne en externe analyse presenteert krachtige argumenten die de relevantie en inkadering van jouw scriptie ondersteunen. Hier vind je meer uitleg over de interne en externe analyse.

Zou je graag eens met een van onze professionele begeleiders willen zitten om kritisch te kijken naar de kwaliteit van jouw interne en externe analyse of scriptie als geheel? Check deze pagina dan eens! Daarnaast bieden wij ook een nakijkservice aan, klik hier voor meer informatie.

Het goed uitvoeren van een interne en externe analyse en het verwoorden daarvan in de scriptie is iets waar veel studenten onnodig op vastlopen. Het gebeurt vaak dat studenten maanden lang rondlopen op hun stage zonder dat ze echt inhoud verzamelen die ze kunnen gebruiken voor het schrijven van de interne en externe analyse van hun scriptie. Om je interne en externe analyse goed in je scriptie te kunnen verwerken dien je de juiste bronnen te verzamelen en te verwerken onder andere aan de hand van managementmodellen. We begrijpen het volkomen als je moeite hebt met bepalen welke bronnen relevant zijn en welke managementmodellen je moet gebruiken.

Wij gaan met je zitten en bespreken rustig jouw situatie en de problemen waar je tegenaan loopt in je interne en externe analyse. We wijzen je op mogelijke bronnen en managementmodellen die voor jou relevant zijn. Onze begeleiders weten dus precies hoe je een sterke interne en externe analyse neerzet. Neem dus vrijblijvend contact met ons op om een kennismakingsgesprek in te plannen!

Schrijf jij je scriptie bij of over een bedrijf? Op een gegeven moment moet je op zoek naar een interessant probleem voor je onderzoek. Eigenlijk is alle informatie die je verzamelt, vanaf het moment dat jij het bedrijf leert kennen, onderdeel van je interne en externe analyse. Maar het is lastig om deze informatie zo effectief mogelijk te vergaren en deze efficiënt te gebruiken voor de interne en externe analyse.

Wij van Afstudeerbegeleider leggen je uit hoe je de interne en externe analyse het beste aan kan pakken en vorm kan geven. Je bespreekt je situatie met je persoonlijke scriptiebegeleider zodat deze je de nodige input kan geven die jou in staat stelt om de interne en externe analyse op de juiste manier in jouw scriptie te verwerken!

Om tot een sterke interne en externe analyse te komen voor je scriptie moet je gebruik maken van verschillende kwalitatief hoogwaardige bronnen. Dit kunnen jaarverslagen zijn, interne memo’s, gegeven presentaties, eerder geschreven scripties of rapporten. Uiteraard kunnen wetenschappelijke artikelen ook een onderdeel zijn van je interne en externe analyse. Een goede manier om te zoeken naar, voor jou relevante, wetenschappelijk content is het zoeken via bijvoorbeeld Google Scholar.

Het is voor studenten vaak niet geheel duidelijk naar welke bronnen ze op zoek zijn, welke zoekwoorden zij het beste kunnen gebruiken, hoe je een rapport of wetenschappelijk artikel efficient doorleest en gestructureerd opslaat op je computer, hoe je bronnen citeert, en hoe je al de verzamelde bronnen uiteindelijk tot een logisch geheel samenbrengt in de interne en externe analyse. Wij kijken samen met jou naar wat er voor jou nodig is om tot een gedegen interne en externe analyse te komen, welke bronnen je het beste kan gebruiken en hoe jij je deze zo kan opstellen dat er een sterke interne en externe analyse in jouw scriptie staat!

Over het opstellen van een interne en externe analyse is een hoop te vertellen, en er zijn een aantal belangrijke punten waar je op dient te letten. Kijk daarom eens naar een van de volgende pagina’s om een totaalbeeld te krijgen van hoe je nou een sterke interne en externe analyse opstelt:

Ben je al wat verder met je interne en externe analyse van je scriptie? Vraag dan om feedback bij verschillende mensen in jouw omgeving! Zorg ervoor dat ze je kritische vragen gaan stellen over jouw interne en externe analyse, zodat jouw focus scherp blijft en je analyse hout snijdt. Hoe meer je van dit soort gesprekken voert hoe beter jij de context gaat snappen waarbinnen jouw scriptie relevant is.

Wij van Afstudeerbegeleider kijken graag naar je interne en externe analyse en voorzien je van bruikbare feedback die jij direct kunt verwerken en toepassen in je scriptie om de kwaliteit ervan te verhogen: zie deze pagina voor meer informatie over onze professionele nakijkservice.

Aan de hand van individuele begeleiding helpen wij je bij het op de juiste manier verwerken van je interne en externe analyse in je scriptie. We kijken samen met je naar welke bronnen relevant zijn voor jou en zorgen ervoor dat jij in staat bent de keuzes die je maakt tijdens het uitvoeren en schrijven van de analyse goed te beargumenteren. Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier zelf goed na te laten denken over je probleem. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij degene bent met de beste grip op je scriptie. Wij geloven erin dat de beste aanpak is jou een hengel te geven en te leren vissen, in plaats van dat wij de vissen voor je uit het water halen.

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding