De scriptiebegeleider waar je wél op kan rekenen

Wij staan voor je klaar wanneer jij dat nodig hebt, luisteren naar je en nemen jouw vragen serieus
(naast dat we die natuurlijk ook gaan beantwoorden)

Scriptiebegeleiding  aan het zoeken? Wij zitten voor je klaar om met je aan de slag te gaan met je scriptie waar je ook tegenaan loopt. Schroom dus niet om eens kennis te komen maken!

Hulp bij je scriptieonderwerp

Je scriptie onderwerp kiezen is de eerste stap die je zet als je je scriptie gaat schrijven en dat is meteen één van de meest belangrijke keuzes! Het onderwerp van je scriptie moet binnen de kaders van je opleiding passen, relevant zijn en interessant zijn voor je vakgebied. Het is daarnaast ook nog het onderwerp waar je maanden lang mee aan de slag gaat dus dan is het ook belangrijk dat jij het zelf interessant vindt! Kortom het bepalen van je scriptie onderwerp is een belangrijke fase waar je wel wat hulp bij kan gebruiken!

Meer informatie over hoe wij studenten begeleiden naar een geschikt scriptie onderwerp? Neem hier een kijkje!

Het bepalen van het onderwerp is één van de onderdelen van een scriptie waar veel studenten op vastlopen terwijl dit helemaal niet nodig is. Het gebeurt vaak dat er dagen, en soms wel weken, besteed worden aan het denken over een geschikt scriptieonderwerp zonder dat je verder komt. Een van de oorzaken hiervan is dat het werk voorafgaand aan het bepalen van het onderwerp niet juist is uitgevoerd. Hierdoor loop je hoe dan ook vast ongeacht de hoeveelheid “denktijd” die je hieraan besteed.

Ben jij vastgelopen op je scriptie onderwerp en wil je weten hoe wij je weer verder helpen? Lees hier verder!.

Soms heb je gewoon geen idee waar jij je scriptie over gaat schrijven. Je bent wat artikelen aan het doorlezen maar je komt gewoonweg niet tot een onderwerp. Het is dan raadzaam om eens met mensen te gaan praten die je kunnen voorzien van input en je kritische vragen kunnen stellen over de onderwerpen die je op dat moment aan het overwegen bent. Wij kunnen je daar natuurlijk bij helpen en staan voor je klaar!

Lees hier hoe wij je begeleiden bij het vinden van een geschikt scriptie onderwerp!

Om tot een goed onderwerp te komen voor je scriptie moet je gebruik maken van verschillende bronnen. Dit kunnen natuurlijk wetenschappelijke artikelen zijn of onderwerpen die je in je studieboeken tegen bent gekomen. Een goede manier om te zoeken naar voor jou relevante wetenschappelijk content is google scholar. Denk daarnaast ook aan interne documenten als je stage loopt bij een bedrijf of organisatie. Dit kunnen jaarverslagen zijn, interne memo’s, gegeven presentaties. eerder geschreven scripties of rapporten die door bijvoorbeeld een consultancybureau zijn geschreven.

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen met waar je ook tegenaan loopt met je scriptie? Vertel ons jouw verhaal hier en we nemen contact met je op voor een vrijblijvende oriëntatie!

Ben je al wat verder met het bepalen van je scriptie onderwerp? Vraag dan verschillende mensen om feedback! Zorg ervoor dat ze je kritische vragen gaan stellen over wat jouw scriptie onderwerp inhoudt en ook wat er buiten gaat vallen. Hoe meer je van dit soort gesprekken voert hoe meer jij in het onderwerp gaat zitten en beter jij wordt in goed verwoorden van wat je gaat doen in je scriptie.

Heb jij feedback van je begeleider vanuit je opleiding gekregen en kom je er niet uit? Geen nood! Wij gaan samen zitten en vertalen de feedback voor je zodat jij begrijpt wat er van je wordt verwacht!

Lees hier meer over hoe wij je begeleiden bij je scriptie onderwerp!

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpen wij je bij het identificeren van een geschikt onderwerp voor je scriptie. Vervolgens zorgen we er samen voor dat jij het onderwerp van je scriptie goed en duidelijk met je studiebegeleider en eventueel stagebegeleider kan bespreken zodat jij met een goed gevoel je eerste stappen gaat zetten naar een geslaagde scriptie!

Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier heel hard na te laten denken over je onderwerp. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij degene bent met de strakste grip op je onderwerp. Wij geloven erin dat je de figuurlijke visser beter zelf kan leren vissen dan dat je de vis iedere keer voor hem of haar uit het water haalt!

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen met waar je ook tegenaan loopt met je scriptie? Vertel ons jouw verhaal hier en we nemen contact met je op voor een vrijblijvende oriëntatie!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding