Scriptiebegeleiding bij je onderzoeksmethode

Ben je bezig met je scriptie en wil je een sterke beschrijving neerzetten van je onderzoeksmethode, maar weet je niet zo goed hoe je zoiets aan moet pakken? Maak je niet druk, je bent niet de enige die dit lastig vindt! Vaak komen studenten in de problemen wanneer er van ze verwacht wordt een duidelijke beschrijving van hun onderzoeksmethode aan te leveren. Middels de professionele begeleiding van Afstudeerbegeleider zorg je ervoor dat je 100% zeker weet dat je onderzoeksmethode helemaal tip top in orde is!

Meer informatie over de individuele begeleiding van Afstudeerbegeleider? Neem hier een kijkje! Of heb je meer interesse in het na laten kijken van je scriptie? Dat kan natuurlijk ook, check deze pagina voor meer informatie over onze scriptie nakijkservice.

De onderzoeksmethode is een essentieel onderdeel van je scriptie en het opstellen ervan heeft implicaties voor het op de juiste manier uitvoeren van je onderzoek. Een gedegen opgezet onderzoek begint met het bepalen van de meest valide onderzoeksmethode. Indien de onderzoeksmethode niet goed is uitgedacht kan het zijn dat je op een later moment vastloopt en soms zelfs helemaal opnieuw moet beginnen met je scriptie. Door scriptiebegeleiding in te schakelen bij je onderzoeksmethode voorkom je stress en onnodig oponthoud. Middels onze afstudeerbegeleiding zul je precies weten wat je aan het doen bent waardoor je met meer zekerheid en vertrouwen aan je scriptie kan werken.

Wij bespreken samen met jou de inhoud van je onderzoek en bepalen welke onderzoeksmethode daar het beste op aansluit. Het kan zijn dat het nodig is dat we je eerst een aantal randzaken uitleggen die nodig zijn om tot een beter begrip te komen van je onderzoeksmethode en de verwoording ervan in je scriptie. Indien je feedback hebt ontvangen van je begeleider wordt deze samen met jou doorgenomen en besproken zodat jij deze op de juiste manier kan verwerken in je scriptie.

Wij stellen je kritische vragen en gaan met je in discussie zodat je een dieper inzicht krijgt in hoe jij je onderzoeksmethode vorm dient te geven. Dit helpt je om een goed onderbouwde onderzoeksmethode op te stellen die robuust is tegen kritiek van je begeleider.

Ben je benieuwd naar waar Afstudeerbegeleider je verder bij kan helpen? Check it out!

Wanneer je je niet zeker voelt over je onderzoeksmethode en/of je moeite hebt om deze uit te leggen aan anderen, dan zijn dat signalen dat je eens met een van onze scriptiebegeleider moet gaan zitten. Zeker als je moeite hebt met de precieze betekenis van termen als validiteit, betrouwbaarheid en representativiteit kun je het beste met een van onze begeleiders gaan zitten.

De meeste studenten wachten te lang om begeleiding in te schakelen waardoor ze veel tijd verliezen; twijfel daarom niet te lang met het opnemen van contact voor het inplannen van een kennismakingsgesprek!

Onze ervaring leert dat studenten die samen met een scriptiebegeleider aan de slag zijn gegaan meer vertrouwen hebben in beschrijven van hun onderzoeksmethode. Daarnaast studeren studenten sneller af en behalen ze een hoger eindresultaat.

Door de onderzoeksmethode goed door te nemen met een van onze scriptiebegeleiders wordt duidelijk hoe je je onderzoek dient op te zetten en uit te voeren. Doordat je beter weet wat je aan het doen bent wordt het makkelijker voor je om de juiste keuzes te maken met betrekking tot het opzetten en uitvoeren van je onderzoek. Hierdoor kan jij beter schakelen met je begeleider waardoor je sneller door het proces heen loopt en vaak maanden eerder bent afgestudeerd.

Doordat je eerder bent afgestudeerd kan je eerder met je baan beginnen en geld gaan verdienen. De begeleiding verdient zichzelf dus terug! Daarnaast hebben studenten die gebruik maken van scriptiebegeleiding een hoger cijfer voor hun scriptie. Hoe hoger je cijfer, hoe sterker de uitgangspositie die je hebt als je gaat solliciteren.

De scriptiebegeleiding wordt gegeven door een van onze professionele begeleiders. Onze begeleiders hebben jarenlange ervaring met het helpen van studenten bij hun scriptie struggles.

Je wordt gekoppeld aan een van onze begeleiders die gespecialiseerd is op de problemen waar jij mee kampt. Tijdens het begeleidingstraject houdt je dezelfde scriptiebegeleider. Op deze manier weet de scriptiebegeleider op ten duur alles af van jouw scriptie zodat je optimaal geholpen kan worden. Mocht je op een bepaald moment andere specialistische kennis nodig hebben dan is er altijd een andere begeleider die je daarbij kan helpen.

Kijk hier eens om te lezen wie wij zijn en waar wij voor staan!

De scriptiebegeleider past zich aan op jouw situatie en gaat, op proactieve wijze, samen met jou aan de slag met het opstellen van een kwalitatief hoogwaardige onderzoeksmethode. De scriptiebegeleider neemt de tijd die jij nodig hebt en is getraind om te achterhalen waardoor je precies vastloopt.

Geen vraag is te gek en domme vragen bestaan niet. Het gaat om jouw vooruitgang en het realiseren van jouw doel: namelijk het zo snel mogelijk en op succesvolle wijze behalen van je scriptie! Tijdens de scriptiebegeleiding krijg je concrete handvatten aangereikt waar je mee aan de slag kan als je na een consult in je eigen tijd aan je scriptie gaat werken.

Onze begeleiding is persoonlijk, informeel en professioneel. Wij gaan samen met je zitten in een relaxte setting. We stellen je de juiste vragen en gaan met je in discussie zodat jij precies weet waar je scriptie over gaat. Als je begeleider (of iemand anders) je kritische vragen stelt dan zul jij precies weten wat je daarop moet antwoorden. Wij garanderen dus dat je eigen baas wordt over je scriptie!

De meerwaarde van onze begeleiding zit hem in de persoonlijke en vriendelijke begeleiding die je van ons krijgt. Daarnaast bespaar je uiteraard tijd, geld en stress als je voor onze begeleiding kiest.

Wij van Afstudeerbegeleider zijn begaan met je en willen je oprecht helpen met het behalen van je scriptie. Wij snappen je struggles omdat wij allen zelf ook scripties hebben moeten schrijven in het verleden.

Plan dus vooral een kennismakingsgesprek in met een van onze scriptiebegeleiders en ervaar zelf hoe het is om door ons geholpen te worden!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding