De scriptiebegeleider waar je wél op kan rekenen

Wij staan voor je klaar wanneer jij dat nodig hebt, luisteren naar je en nemen jouw vragen serieus
(naast dat we die natuurlijk ook gaan beantwoorden)

Scriptiebegeleiding  aan het zoeken? Wij zitten voor je klaar om met je aan de slag te gaan met je scriptie waar je ook tegenaan loopt. Schroom dus niet om eens kennis te komen maken!

Hulp bij de onderzoeksmethode van je scriptie

Ben je bezig met de onderzoeksmethode van je scriptie maar weet je niet zo goed hoe je dat aan moet pakken? Geen stress, je bent niet de enige die dit lastig vindt! Vaak komen studenten in de problemen met de onderzoeksmethode sectie van hun scriptie. De meeste studenten kunnen daarom wel wat hulp gebruiken!

De onderzoeksmethode is een lastig en ingewikkeld onderdeel van een scriptie en veel studenten lopen daar dan ook op vast. Wij zijn er voor je zodat jij je onderzoeksmethode van je scriptie goed op papier kan krijgen!

Kan jij wel hulp gebruiken gebruiken bij je onderzoeksmethode? Lees hier hoe wij je begeleiden bij de onderzoeksmethode van je scriptie!

Het goed uitvoeren van een onderzoek en het verwoorden daarvan in de onderzoeksmethode van je scriptie is iets waar veel studenten onnodig op vastlopen. Veel studenten hebben nog geen ervaring met het (zelfstandig) opzetten van een onderzoek. Om je onderzoeksmethode goed in je scriptie te kunnen verwerken moet je voldoende kennis hebben van de verschillende onderzoeksinstrumenten en weten hoe en waarom je deze gaat gebruiken.

Vaak blijft de onderzoeksmethode in scripties vaag omdat er meer over onderzoeksinstrumenten wordt gesproken dan wordt beargumenteerd waarom de student ervoor kiest. Daar komt ook nog eens bij dat dat de kennis en kunde in SPSS bij veel studenten tekort schiet (of zoals ze zelf vaak zeggen “is weggezakt”). Genoeg potentiële oorzaken om vast te lopen op de onderzoeksmethode van je scriptie en dus kan je wel wat hulp gebruiken!

Wij gaan met je zitten en bespreken rustig eerst door wat je wilt gaan onderzoeken en wat je al weet over het doen van onderzoek. Meestal blijkt dat je meer weet dan dat je dacht! We leggen je uit waar je moeite mee hebt en denken met je mee waar nodig. Vaak zijn studenten binnen één afspraak verder geholpen en zetten ze de onderzoeksmethode van hun scriptie zo op papier!

Ben jij vastgelopen bij je onderzoeksmethode? Lees hier hoe wij je begeleiden bij de onderzoeksmethode van je scriptie zodat jij weer verder komt!

De validiteit van je onderzoek dien je op de juiste manier te verwerken in de onderzoeksmethode van je scriptie. Validiteit blijft voor de meeste studenten een moeilijk begrip en komen niet veel verder dan “validiteit is meten wat je beweert te meten”. Daar ga je het niet mee redden in het valideren van je onderzoek. Hiervoor moet je in de onderzoeksmethode de relatie beargumenteren tussen je onderzoeksvraag, je theorie, proefpersonen en je onderzoeksinstrumenten. Dat vinden de meeste studenten toch lastig en kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. We helpen je de validiteit goed in de onderzoeksmethode van je scriptie te verwerken!

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen met waar je ook tegenaan loopt met je scriptie? Vertel ons jouw verhaal hier en we nemen contact met je op voor een vrijblijvende oriëntatie!

Ook de betrouwbaarheid van je onderzoek moet duidelijk beschreven staan in de onderzoeksmethode van je scriptie. Belangrijk hier is om te weten dat je de betrouwbaarheid eigenlijk pas achteraf kan bepalen omdat je van tevoren niet weet waar de “onbetrouwbaarheid” zit. Bij vragenlijsten en andere kwantitatieve analyses bespreek je bijvoorbeeld wat achteraf de Cronbachs alpha was. Bij je onderzoeksvoorstel beargumenteer je natuurlijk wel wat je er aan doet om je onderzoek zo betrouwbaar mogelijk te maken. Denk daarbij ook aan de manier waarop je de gegevens vastlegt! Het goed beschrijven van de betrouwbaarheid vinden de meeste studenten toch lastig en kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. We helpen je de betrouwbaarheid van je onderzoek goed te verwoorden in de onderzoeksmethode van je scriptie!

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen met waar je ook tegenaan loopt met je scriptie? Vertel ons jouw verhaal hier en we nemen contact met je op voor een vrijblijvende oriëntatie!

Heb jij de onderzoeksmethode van je scriptie al opgesteld en twijfel je erover of kom je er niet uit met je begeleider? Vraag dan verschillende mensen om feedback! Zorg ervoor dat ze je kritische vragen gaan stellen over jouw onderzoeksmethode. Hoe meer je van dit soort gesprekken voert hoe meer jij gaat begrijpen van het doen van onderzoek en welke terminologie je dient te gebruiken in je onderzoeksmethode.

 

Als je juist feedback op de onderzoeksmethode van je begeleider hebt gekregen waar je niks mee kan, kan je wel wat hulp gebruiken. We kijken samen naar wat je begeleider erover te zeggen heeft zodat jij de onderzoeksmethode van je scriptie verder uit kan werken.

Wil jij feedback op je onderzoeksmethode? Of heb je juist feedback gekregen waar je niks mee kan? Lees hier hoe wij je begeleiden bij de onderzoeksmethode van je scriptie zodat jij weer verder komt!

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpen wij je bij het opstellen van de onderzoeksmethode van je scriptie. We kijken samen naar waar wat je wil gaan onderzoeken en wat je al hebt gedaan. Vanuit daar gaan we met je aan de slag zodat jij in no time je onderzoeksmethode duidelijk op papier hebt staan. Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier heel hard na te laten denken over de onderzoeksmethode van je scriptie. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij degene bent met de strakste grip op het onderzoek dat je uit gaat voeren. Wij geloven erin dat je de figuurlijke visser beter zelf kan leren vissen dan dat je de vis iedere keer voor hem of haar uit het water haalt! 

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen met waar je ook tegenaan loopt met je scriptie? Vertel ons jouw verhaal hier en we nemen contact met je op voor een vrijblijvende oriëntatie!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding