Hoe werkt scriptiebegeleiding met betrekking tot de probleemanalyse van je scriptie?

De probleemanalyse is essentieel voor het later formuleren van je probleemstelling en heeft implicaties voor je hele scriptie. Een goed uitgewerkte probleemanalyse zorgt ervoor dat je probleemstelling logisch is voor de lezer van je scriptie. Lees hier meer over de probleemanalyse. Door scriptiebegeleiding in te schakelen bij je probleemanalyse weet jij het probleem dat je in jouw scriptie gaat behandelen goed te onderbouwen. Dit maakt het voor jezelf, je begeleider en je lezers duidelijk waarom je juist voor dit probleem hebt gekozen.

 

Tijdens onze begeleiding zullen wij samen met jou de inhoud van je probleemanalyse bespreken. Alle zaken die belangrijk zijn voor je probleemanalyse zullen we uitleggen, om ervoor te zorgen dat jouw probleemanalyse straks goed in elkaar zit. Indien je feedback hebt gekregen van je begeleider wordt deze samen met jou doorgenomen en besproken, zodat jij deze in je probleemanalyse van je scriptie kan verwerken.

Wij stellen je kritische vragen en gaan met je in discussie zodat je een dieper inzicht krijgt in de context van je probleem. Dit helpt je om een duidelijke probleemanalyse te presenteren zodat jouw probleemstelling logisch is.

Wil jij weten hoe de begeleiding in zijn werk gaat met jouw probleemanalyse? Vul dan het contactformulier in!

Je niet zeker voelen over je probleemanalyse en/of moeite hebben met de probleemanalyse uitleggen aan ‘buitenstaanders’, zijn signalen dat je eens met één van onze scriptiebegeleiders moet gaan zitten. Als je de vraag “Waarom kies je voor dit probleem, en niet voor een ander probleem?” niet duidelijk kan beantwoorden, is het aan raadzaam om je probleemanalyse met onze begeleiders door te nemen.

Wil jij weten of dit voor jou het juiste moment is om je te laten begeleiden voor de probleemanalyse van je scriptie? Vul dan het contactformulier in en we nemen contact met je op!

Onze ervaring leert dat studenten die samen met een scriptiebegeleider aan de slag zijn gegaan meer vertrouwen hebben in de kwaliteit van hun scriptie. Dit komt omdat ze na de begeleiding duidelijk kunnen verwoorden waarom ze kiezen voor een bepaald probleem.

Door de probleemanalyse te bediscussiëren wordt het voor de student duidelijk waar zijn/haar scriptie nu precies over moet gaan. Onze scriptiebegeleiding helpt om de focus aan te scherpen en te voorkomen dat je van de kern van je scriptie afdwaalt. Doordat je beter weet wat je aan het doen bent wordt het makkelijker om de juiste keuzes te maken voor je scriptie. Hierdoor kan jij beter schakelen met je begeleider waardoor je sneller door het proces heen loopt en vaak maanden eerder bent afgestudeerd.

Eerder afstuderen betekent ook dat je eerder met je baan kan gaan beginnen, dus de begeleiding verdient zichzelf terug! Daarnaast hebben studenten die gebruik maken van scriptiebegeleiding vaker een hoger cijfer voor hun scriptie. Hoe hoger je cijfer, hoe sterker de uitgangspositie die je hebt wanneer je gaat solliciteren.

Wil jij weten wat onze begeleiding op gaat leveren voor jouw probleemanalyse? Vul dan het contactformulier in!

De scriptiebegeleiding wordt gegeven door één van onze professionele begeleiders. Onze begeleiders hebben jarenlange ervaring met het helpen van studenten bij hun scriptie struggles.

Je wordt gekoppeld aan één van onze begeleiders die gespecialiseerd is op de problemen waar jij mee kampt. Tijdens het begeleidingstraject houd je dezelfde scriptiebegeleider. Op deze manier weet de scriptiebegeleider op den duur alles af van jouw scriptie zodat je optimaal geholpen kan worden. Mocht je op een bepaald moment andere specialistische kennis nodig hebben dan is er altijd een andere begeleider die je daarbij kan helpen.

Wil jij weten wie jou begeleiding kan gaan geven voor je probleemanalyse? Vul dan het contactformulier in! Of kijk eens wie er in ons team zit!

De scriptiebegeleider past zich aan aan jouw situatie en gaat samen met jou op een proactieve manier aan de slag met jouw probleemstelling. De scriptiebegeleider neemt de tijd die jij nodig hebt en is getraind om te achterhalen waardoor je vastloopt en daar met je mee aan de slag te gaan tijdens de begeleiding.

Geen vraag is te gek en domme vragen bestaan niet. Het gaat om jouw vooruitgang en het realiseren van jouw doel: namelijk het zo snel mogelijk en succesvol behalen van je scriptie! Tijdens de scriptiebegeleiding krijg je concrete handvatten waar je mee aan de slag kan als je na een begeleiding in je eigen tijd aan je scriptie gaat werken.

Wil jij weten wat je kan verwachten van je scriptiebegeleider en hoe deze jou gaat helpen met je probleemanalyse? Vul dan het contactformulier in of stuur een appje! Of kijk eens wie er in ons team zit!

Onze begeleiding is persoonlijk, informeel en professioneel. Wij gaan samen met je zitten in een relaxte setting. We stellen je de juiste vragen en gaan met je in discussie zodat jij precies weet waar je scriptie over gaat. Als je begeleider (of iemand anders) je kritische vragen stelt dan zul jij precies weten wat je daarop moet antwoorden. Wij garanderen dus dat je eigen baas wordt over je scriptie!

De meerwaarde van onze begeleiding zit hem in de persoonlijke en vriendelijke begeleiding die je van ons krijgt. Daarnaast bespaar je uiteraard tijd, geld en stress als je voor onze begeleiding kiest.

Wij van Afstudeerbegeleider zijn begaan met je en willen je oprecht helpen met het behalen van je scriptie. Wij snappen je struggles omdat wij allen zelf ook scripties hebben moeten schrijven in het verleden.

Plan dus vooral een kennismakingsgesprek in met één van onze scriptiebegeleiders en ervaar zelf hoe het is om door ons geholpen te worden!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding