De scriptiebegeleider waar je wél op kan rekenen

Wij staan voor je klaar wanneer jij dat nodig hebt, luisteren naar je en nemen jouw vragen serieus
(naast dat we die natuurlijk ook gaan beantwoorden)

Scriptiebegeleiding  aan het zoeken? Wij zitten voor je klaar om met je aan de slag te gaan met je scriptie waar je ook tegenaan loopt. Schroom dus niet om eens kennis te komen maken!

Hulp bij de probleemanalyse van je scriptie

De probleemanalyse van je scriptie is één van de eerste stappen die je zet als je een scriptie gaat schrijven! De probleemanalyse moet uitkomen op een probleemstelling die binnen de kaders van je opleiding past, en daarmee relevant en interessant is voor je vakgebied. De probleemanalyse maakt duidelijk met welk probleem jij de komende maanden mee aan de slag gaat. Het is dus ook belangrijk dat jij het zelf interessant vindt! Kortom de probleemanalyse is een belangrijk onderdeel van je scriptie waar je misschien wel wat hulp bij kan gebruiken!

Kan jij wel hulp gebruiken gebruiken bij je probleemanalyse? Lees hier hoe wij je begeleiden bij je probleemanalyse! Als je nog iets meer wil lezen over wat een probleemanalyse precies is, kijk dan hier.

Het goed uitvoeren en verwoorden van een probleemanalyse in de scriptie is iets waar veel studenten op vastlopen, terwijl dit helemaal niet nodig is. Het gebeurt vaak dat er dagen, en soms wel weken, besteed worden aan het analyseren van het probleem zonder dat je verder komt. Één van de oorzaken hiervan is dat het werk voorafgaand aan de probleemanalyse niet juist is uitgevoerd of dat niet goed duidelijk is wat er van je wordt verwacht in de probleemanalyse. Hierdoor kunnen studenten vastlopen op de probleemanalyse, ongeacht de hoeveelheid tijd die hieraan besteed wordt.

Ben jij vastgelopen op je probleemanalyse of wil je voorkomen dat je gaat vastlopen op dit onderdeel? Lees hier hoe wij je begeleiden bij de probleemanalyse van je scriptie!

Het vooronderzoek voorafgaand aan de probleemanalyse is belangrijk om af te ronden voordat je de probleemanalyse opstelt. Je bent ijverig artikelen aan het doorlezen, maar je komt gewoonweg niet tot een probleem voor je scriptie of een goede onderbouwing daarvan. Herkenbaar? Het is dan aan te raden om eens met mensen te gaan praten die je kunnen voorzien van input en een kritische blik werpen op het vooronderzoek van je scriptie. Dit zorgt ervoor dat deze genoeg inhoud heeft om aan je probleemanalyse te beginnen. Wij kunnen je daar natuurlijk bij helpen en staan voor je klaar!

Kan jij wel hulp gebruiken gebruiken bij je probleemanalyse? Lees hier hoe wij je begeleiden bij de probleemanalyse van je scriptie!

Om tot een goed probleem te komen voor je scriptie moet je gebruik maken van verschillende bronnen. Als je stage loopt bij een bedrijf of organisatie, kun je denken aan interne documenten. Dit kunnen jaarverslagen zijn, interne memo’s, gegeven presentaties, eerder geschreven scripties of rapporten. Daarnaast zijn wetenschappelijke artikelen of onderwerpen uit je studieboeken natuurlijk ook goede bronnen. Een tip van ons om naar relevante wetenschappelijke artikelen te zoeken is Google Scholar. Vind je het lastig om goede bronnen te vinden? Lees hier hoe Afstudeerbegeleider je daarbij kan helpen!

De juiste bronnen zoeken, de interessante en relevante hieruit kiezen en deze verwerken in je probleemanalyse is voor veel studenten lastig. Dit snappen we heel goed; er zijn zoveel dingen te vinden, hoe kies je nou de juiste voor jouw probleemanalyse?! Met onze begeleiders ga je samen kijken wat er voor jou nodig is om tot een goede probleemanalyse te komen. Samen gaan we beoordelen welke bronnen relevant zijn en onderbouwen waarom ze jouw probleemanalyse ondersteunen. Met behulp van onze begeleiders is jouw probleemanalyse straks glashelder, zo kan er geen onduidelijkheid ontstaan waarom jij voor een bepaald probleem kiest in je scriptie!

Kan jij wel hulp gebruiken gebruiken bij het vinden van bronnen voor je probleemanalyse? Lees hier hoe wij je begeleiden bij je probleemanalyse!

Ben je al wat verder met je probleemanalyse van je scriptie? Vraag dan verschillende mensen om feedback! Zorg ervoor dat ze je kritische vragen gaan stellen over jouw probleemanalyse en probleem. Hoe meer gesprekken je voert, hoe beter jij in het onderwerp gaat zitten en hoe beter jij wordt in het goed verwoorden van wat je gaat doen in je scriptie. Hier kunnen wij je natuurlijk bij helpen!

Wil je graag feedback op je probleemanalyse of heb je moeite met de feedback die je hebt gehad te verwerken? Lees hier wat wij voor je kunnen betekenen voor probleemanalyse!

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpen wij je bij het verwerken van je probleemanalyse in je scriptie. We kijken samen welke bronnen relevant zijn voor jou en zorgen ervoor dat jij de keuze die je maakt in de probleemanalyse goed kan beargumenteren.

Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier zelf goed na te laten denken over je probleem. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij degene bent met de beste grip op je scriptie. Wij geloven erin dat de beste aanpak is jou een hengel te geven en te leren vissen, in plaats van dat wij de vissen voor je uit het water halen.

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen met waar je ook tegenaan loopt met je scriptie? Vertel ons jouw verhaal hier en we nemen contact met je op voor een vrijblijvende oriëntatie!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding