Scriptiebegeleiding voor je theoretisch kader

Ben je bezig met je scriptie en wil je een sterk theoretisch kader opstellen, maar weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Maak je niet druk, je bent echt niet de enige die het schrijven van een theoretisch kader lastig vindt! Studenten komen vaak in de problemen wanneer er al vroeg van ze verwacht wordt dat ze een helder en gestructureerd theoretisch kader op papier hebben. Met de professionele begeleiding van Afstudeerbegeleider zorg je ervoor dat je 100% zeker weet dat je theoretisch kader tip top in orde is!

Meer informatie over de individuele begeleiding van Afstudeerbegeleider? Neem hier een kijkje! Of heb je meer interesse in het na laten kijken van je scriptie? Dat kan natuurlijk ook, check deze pagina voor meer informatie over onze scriptie nakijkservice.

Wil jij weten hoe de begeleiding in zijn werk gaat met jouw probleemstelling? Vul dan het contactformulier in!

Een goed theoretisch kader is noodzakelijk en onmisbaar voor een succesvolle scriptie, je kunt het zien als de fundering of grondslag waar jouw scriptie op steunt. Als het theoretisch kader niet helemaal goed in elkaar zit, zul je later in je scriptie vastlopen. Door scriptiebegeleiding in te schakelen bij het opstellen van je theoretisch kader voorkom je onnodig oponthoud. Met behulp van onze begeleiding zal je grip krijgen op je theoretisch kader, waardoor je met meer zekerheid en rust aan je scriptie kan werken!

Tijdens de begeleiding zullen we samen de inhoud van je scriptie bespreken en nagaan welke theoretische constructen je dient te verwerken in het theoretisch kader. We zullen we uitleggen hoe je tot een sterk en gestructureerd theoretisch kader komt. Mocht je al enige feedback van je begeleider hebben ontvangen, dan kunnen we dit samen bespreken en verwerken in je scriptie.

Wij stellen je kritische vragen en gaan met je in discussie zodat je een dieper inzicht krijgt in jouw theoretisch kader. Je weet straks precies welke theorieën je dient te verwerken in je theoretisch kader (en welke je erbuiten moet laten) en kan dit ook goed beargumenteren. Het eindproduct zal een passend theoretisch kader zijn!

Verder bespreken we hoe jij ervoor kan zorgen dat je probleemstelling, doelstelling, hoofdvraag en deelvragen goed op elkaar aansluiten en op de juiste manier zijn verwoven in je theoretisch kader. Indien deze goed in elkaar overlopen ontstaat er een prettige flow (ook rode draad genoemd) in je scriptie, wat de leesbaarheid van je scriptie ten goede komt.

Ben je benieuwd waar Afstudeerbegeleider je verder bij kan helpen? Check het hier!

Het niet zeker zijn over je theoretisch kader of moeite hebben met alle informatie uit artikelen goed te verwerken in het theoretisch kader zijn signalen dat je eens met een van onze scriptiebegeleiders moet gaan zitten. De meeste studenten wachten te lang met hulp inschakelen, waardoor er onnodig veel tijd verloren gaat. Twijfel daarom niet te lang, en neem vrijblijvend contact met ons op!

Onze ervaring leert dat studenten die samen met een scriptiebegeleider aan de slag zijn gegaan meer vertrouwen hebben in de kwaliteit van hun theoretisch kader en van de gehele scriptie. Daarnaast studeren studenten sneller af en behalen ze een hoger eindresultaat.

Door het theoretisch kader te bediscussiëren wordt het voor de student duidelijk waar de scriptie nu precies over zal gaan. Onze scriptiebegeleiding helpt om je focus aan te scherpen en te voorkomen dat je van de kern van je scriptie afdwaalt. Doordat je beter weet wat je aan het doen bent, wordt het makkelijker om de juiste keuzes te maken gedurende het schrijven van je scriptie. Hierdoor kan jij beter schakelen met je begeleider waardoor je sneller door het proces heen loopt en vaak maanden eerder bent afgestudeerd.

Eerder afstuderen betekent ook dat je eerder met je baan kan gaan beginnen, dus de begeleiding verdient zichzelf terug! Daarnaast hebben studenten die gebruik maken van scriptiebegeleiding vaker een hoger cijfer voor hun scriptie. Hoe hoger je cijfer, hoe sterker de uitgangspositie die je hebt wanneer je gaat solliciteren.

De scriptiebegeleiding wordt gegeven door een van onze professionele begeleiders. Onze begeleiders hebben jarenlange ervaring met het helpen van studenten bij hun scriptie struggles.

Je wordt gekoppeld aan een van onze begeleiders die gespecialiseerd is in de problemen waar jij mee kampt. Tijdens het begeleidingstraject houd je dezelfde scriptiebegeleider. Op deze manier weet de scriptiebegeleider op den duur alles af van jouw scriptie zodat je optimaal geholpen kan worden. Mocht je op een bepaald moment andere specialistische kennis nodig hebben dan is er altijd een andere begeleider die je daarbij kan helpen.

Kijk hier eens om te lezen wie wij zijn en waar wij voor staan!

De scriptiebegeleider past zich aan aan jouw situatie en gaat, op proactieve wijze, samen met jou aan de slag met het opstellen een kwalitatief hoogwaardig theoretisch kader. De scriptiebegeleider neemt de tijd die jij nodig hebt en is getraind om te achterhalen waardoor je precies vastloopt.

Geen vraag is te gek en domme vragen bestaan niet. Het gaat om jouw vooruitgang en het realiseren van jouw doel: namelijk het zo snel mogelijk halen van je scriptie! Tijdens de scriptiebegeleiding krijg je concrete handvatten waar je mee aan de slag kan als je na een begeleiding in je eigen tijd aan je scriptie gaat werken.

Onze begeleiding is persoonlijk, informeel en professioneel. Wij gaan samen met je zitten in een relaxte setting. We stellen je de juiste vragen en gaan met je in discussie zodat jij precies weet waar je scriptie over gaat. Wanneer je begeleider (of iemand anders) je kritische vragen stelt zul jij precies weten wat je daarop moet antwoorden. Wij garanderen dus dat je eigen baas wordt over je scriptie!

De meerwaarde van onze begeleiding zit hem in de persoonlijke en vriendelijke begeleiding die je van ons krijgt. Daarnaast bespaar je uiteraard tijd, geld en stress als je voor onze begeleiding kiest.

Wij van Afstudeerbegeleider zijn begaan met je en willen je oprecht helpen met het behalen van je scriptie. Wij snappen je struggles omdat wij allen zelf ook scripties hebben moeten schrijven in het verleden.

Plan dus vooral een kennismakingsgesprek in met één van onze scriptiebegeleiders en ervaar zelf hoe het is om door ons geholpen te worden!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding