Waarom hulp bij het theoretisch kader van je scriptie

Het theoretisch kader van je scriptie is de fundering van je scriptie. Verderop in je scriptie bouw je voort op wat je in je theoretisch kader hebt geschreven. Het theoretisch kader is voor veel studenten een lastig onderdeel, omdat je in het theoretisch kader een duidelijk beeld moet geven van de kernbegrippen en verbanden in je onderzoek. We snappen dat het lastig is om dit te concretiseren.

Het vinden van geschikte literatuur en het verwerken van de artikelen die interessant en relevant zijn voor je scriptie is een uitdaging. Het theoretisch kader is erg belangrijkvoor je scriptie en je moet er behoorlijk wat werk instoppen. Misschien kan je daarom wel wat hulp gebruiken!

Wil jij weten hoe wij je kunnen helpen met je theoretisch kader? Lees dan hier verder!

Het theoretisch kader is het onderdeel van je scriptie waar je de meeste tijd aan kwijt zal zijn. Omdat het opstellen van een theoretisch kader hoe dan ook veel tijd kost, heb je misschien niet meteen door dat je vast loopt en niet verder komt. Het doorlezen van artikelen die wellicht interessant zijn kan eindeloos doorgaan. Als gevolg heb je een berg aan artikelen, maar geen idee wat je er nou precies mee moet.

Daarnaast vinden studenten wetenschappelijk schrijven vaak lastig. Het verwoorden van constructen of theorieën gaat daardoor moeizaam. Als je de wetenschappelijke schrijfstijl niet goed onder de knie hebt, kan dat een reden zijn waarom je vastloopt op je theoretisch kader.

Ben je niet tevreden over je theoretisch kader of weet je niet hoe je moet beginnen? Lees dan hier wat wij voor je kunnen betekenen!

Je bent niet de enige die struggelt met het theoretisch kader! Vaak zien we dat studenten gewoonweg niet weten waar ze moeten beginnen en krijgen geen woord op papier. Of studenten schrijven hele pagina’s vol zonder dat de kern van hun onderzoek goed uiteen wordt gezet.

Wij helpen je daarom op weg zodat jij in staat bent je theoretisch kader goed te verwerken in je scriptie. We kijken waar je nu staat en welke theorieën en literatuur je al hebt verzameld. We kijken naar wat je wil gaan onderzoeken en wat daarom voor jou relevant is om in je theoretisch kader te verwerken. Lees hier wat wij voor je kunnen betekenen!

Samen met jou gaan we kijken wat er nodig is om tot een goed uitgewerkt theoretisch kader te komen. Met je begeleider ga je bespreken hoe je een wetenschappelijk artikel efficiënt doorleest en hoe je overzichtelijk te werk kan gaan. En natuurlijk helpen we jou wanneer alle verzamelde bronnen samengebracht moeten worden tot een logisch geheel.

Moeite met het verwerken van de artikelen in je theoretisch kader? Lees dan hier verder!

Heb jij het theoerisch kader van je scriptie al uitgeschreven en wil je daar feedback op krijgen? Daar helpen we je natuurlijk graag mee! Wij voorzien je van feedback op je theoretisch kader waar je echt wat aan hebt en mee verder kan. Je stuurt je document op en binnen enkele uren kun je al feedback hebben!

Heb jij feedback ontvangen van je scriptiebegeleider vanuit je opleiding en kom je er niet uit? Wij nemen samen met jou de feedback van je begeleider door. We kunnen je uitleggen wat je begeleider nou precies bedoelt met de feedback, zodat je weet wat er van je wordt verwacht. Uiteraard zullen we je ondersteunen met het verwerken van de feedback.

Wil jij feedback op je theoretisch kader? Lees dan hier verder!

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpen wij je bij het opstellen van je theoretisch kader. We kijken samen welke bronnen relevant zijn voor jou zorgen er voor dat jij in staat bent de je theoretisch kader zo in te richten dat het voor de lezer duidelijk is waar jouw scriptie over gaat.

Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier zelf goed na te laten denken over de theorie die je gaat gebruiken in je theoretisch kader. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij degene bent met de beste grip op je scriptie. Wij geloven erin dat de beste aanpak is jou een hengel te geven en te leren vissen, in plaats van dat wij de vissen voor je uit het water halen.

Weet jij even niet meer hoe je verder moet met je scriptie? Vertel ons waar je tegenaan loopt via dit formulier en dan gaan we samen kijken wat wij daaraan kunnen doen.

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding