Voorbeeld: Conceptueel model

Hoe schrijf je je conceptueel model van je scriptie?

Op zoek naar een voorbeeld van een conceptueel model voor je scriptie?

Op deze pagina is een voorbeeld te zien van een conceptueel model. Dit voorbeeld dient als leidraad voor het opstellen van jouw eigen conceptueel model. Let hierbij vooral op de visualisatie die gebruikt is bij het presenteren van het conceptueel model. Benieuwd naar voorbeelden van andere scriptie-onderdelen? Check ze hier!

Waar moet je op letten bij dit voorbeeld van een conceptueel model?

Elke conceptueel model is natuurlijk anders, maar de structuur en inkadering die bepalend zijn voor de kwaliteit van een conceptueel model zijn toepasbaar op ieder type conceptueel model. Het onderstaande voorbeeld geeft een goede indicatie van hoe je een conceptueel model moet presenteren. Let bij dit voorbeeld dus vooral op de logische structuur. Kijkend naar de visualisatie van dit conceptueel model; vraag jezelf eens af of een lezer het conceptueel model duidelijk vindt en begrijpt wat er onderzocht gaat worden? Wat zou jij anders doen en waarom? Is het interessant? Is het goed te begrijpen? Is het logisch? Is het volledig? Aan de hand van deze vragen kun je het huidige voorbeeld kritischer benaderen waardoor je ook kritischer gaat kijken naar jouw eigen conceptueel model!

Voorbeeld conceptueel model van een scriptie

Voorbeeld conceptueel model

H1: Hoe positiever de houding ten opzichte van professionele scriptiebegeleiding hoe hoger de intentie om er gebruik van te maken.

H2: Hoe positiever de subjectieve norm ten opzichte van professionele scriptiebegeleiding hoe hoger de intentie om er gebruik van te maken.

H3: Hoe hoger de verwachting is in staat te zijn gebruik te kunnen maken van professionele scriptiebegeleiding hoe hoger de intentie is om er gebruik van te maken

Waar vind ik meer informatie over het conceptueel model?

Over het opstellen van een conceptueel model is een hoop te vertellen, en er zijn een aantal belangrijke punten waar je op dient te letten. Kijk daarom eens naar een van de volgende pagina’s om een totaalbeeld te krijgen van hoe je een conceptueel model opstelt:

Hoe moet je na het bekijken van dit voorbeeld verder met je eigen conceptueel model?

Kijk allereerst of jij met je huidige kennis over het schrijven van een scriptie in staat bent om een sterk conceptueel model op te stellen. Het huidige voorbeeld helpt je daarbij omdat het duidelijkheid schept over de vorm en structuur van een conceptueel model. De daadwerkelijke inhoud van een conceptueel model hangt natuurlijk af van wat je precies onderzoekt in je scriptie: de inhoud verschilt dus voor ieder conceptueel model. Ben jij nog onzeker over het opstellen van een kwalitatief hoogwaardige conceptueel model? of zou je jouw conceptueel model graag een keer door één van onze professionele begeleiders na willen laten kijken? Dat kan! Neem vandaag nog contact met ons op en voorkom onnodige vertraging tijdens het afronden van je scriptie.

Hoe kunnen wij jou helpen bij het formuleren van je conceptueel model?

Kom je er niet uit met enkel dit voorbeeld van een conceptueel model, heb je vragen of wil je er met iemand over sparren die er verstand van heeft? Dan staat er bij Afstudeerbegeleider een team voor jou klaar om je hier direct mee te helpen. Wij hebben een begeleider voor je die bij je past met wie jij één op één aan de slag kunt gaan. Deze persoon kan ervoor zorgen dat jij snapt wat je aan het doen bent zodat jij flinke stappen vooruit kunt zetten bij het schrijven van je scriptie.

We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent geheel in controle over je eigen proces omdat jij bepaalt waar, wanneer, hoe lang en met welke begeleider je afspreekt. Daarnaast werken we met een “niet goed geld terug” beleid; dit houdt in dat je er gedurende de eerste 20 minuten voor kunt kiezen om kosteloos te stoppen met de begeleiding.

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om hulp te vragen bij het schrijven van je scriptie; wij hebben het maken van een afspraak daarom zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond (tot 22:00) bereikbaar via Whatsapp of 020 - 752 2702

Zet dus snel de volgende grote stap richting jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!

Stijn Loeber

Geschreven door:

Stijn Loeber
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht