De scriptiebegeleider in Amsterdam waar je wél op kan rekenen

Wij staan voor je klaar wanneer jij dat nodig hebt, luisteren naar je en nemen jouw vragen serieus
(naast dat we die natuurlijk ook gaan beantwoorden)

Voorbeelden per onderdeel van de scriptie

Hieronder vind je voorbeelden van de verschillende onderdelen van de scriptie. We geven de scriptievoorbeelden in dezelfde volgorde als hoe ze in je scriptie horen te komen. We beginnen met de samenvatting en het abstract en eindigen met de discussie en literatuurlijst!

Als je gaat beginnen met het schrijven van je scriptie, is een scriptie voorbeeld natuurlijk handig. Gewoon om eens te kijken wat er van je wordt verwacht. Houd wel rekening met het feit dat elke opleiding en elke begeleider zijn/haar eigen ideeën en voorwaarden heeft ten aanzien van een scriptie. Een scriptie op HBO niveau of een scriptie op WO niveau kan een compleet andere opzet hebben. Daarnaast kunnen de eisen per opleiding extreem verschillen. Overleg dus altijd met jouw begeleider en vraag deze om een scriptie voorbeeld waarvan hij/zij vindt dat het goed is!

Vaak geeft jouw onderwijsinstelling al een databank beschikbaar waar voorbeeldscripties te vinden zijn. Een voorbeeld is de databank van de Vrije Universiteit Amsterdam. Op deze website zijn voorbeeldscripties te vinden in allerlei verschillende onderwerpen. Je kan ook kijken op de website van de Vlaamse Scriptiebank. Hier zijn scripties te vinden die scriptieprijzen hebben gewonnen. Wanneer je HBO student bent dan raden wij je aan om naar de HBO Kennisbank te kijken voor voorbeeldscripties.

Gebruik voorbeeldscripties niet als de gouden standaard. Iedere opleiding heeft zijn eigen regels en richtlijnen waar de student aan moet voldoen. Het is dus belangrijk om altijd de handleiding door te lezen die je van de opleiding hebt gekregen. De ene opleiding heeft als eis dat je scriptie maximaal uit 12.000 woorden mag bestaan en bij de andere scriptie is er geen maximum aan het aantal woorden van de scriptie. Let ook op voor fraude, neem geen stukken over.

Waarschijnlijk sta je aan het begin van het schrijven van je scriptie en daar kan jij wel wat hulp bij gebruiken. Je zit in een cruciale fase van het schrijven van je scriptie. Als je nu geen goede structuur hebt ga je daar de rest van het schrijven van je scriptie last van hebben. Wij kunnen je daarbij helpen!

Kom je er niet uit aan de hand van voorbeeldscripties trek dan aan de bel! Want wanneer je geen goede structuur hebt, zal je hier de rest van het traject last van hebben. Wij helpen dit voorkomen! Check dan onze feedback mogelijkheden! Je kan natuurlijk ook eerst kijken wat de ervaringen zijn van eerdere studenten die door ons zijn geholpen bij het afstuderen. Lees hier de reviews! Of Lees hier meer over de fases in de scriptiebegeleiding of onze werkwijze.

Vind hieronder een voorbeeld voor elk scriptie onderdeel

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding