Hoe schrijf je je probleemstelling van je scriptie?

Op deze pagina is een voorbeeld te zien van een strak geformuleerde probleemstelling. Dit voorbeeld dient als een leidraad voor het formuleren van jouw eigen probleemstelling. Let hierbij vooral op de duidelijke taal die gebruikt is bij het presenteren van de probleemstelling. Let ook op de volledigheid en inkadering van de geformuleerde probleemstelling. Benieuwd naar voorbeelden van andere scriptie-onderdelen? Check ze hier!

Dit voorbeeld dient als een leidraad voor jouw eigen algemene probleemstelling. Let hierbij op de manier van formuleren en dat het duidelijk is en voortkomt vanuit je inleiding, probleemanalyse en aanleiding. Benieuwd naar voorbeelden van andere scriptie onderdelen? Check ze hier!

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij de probleemstelling van je scriptie? Lees dan hier hoe we je daarbij kunnen helpen!

Zou je graag eens met één van onze professionele begeleiders willen zitten om kritisch te kijken naar de kwaliteit van jouw inleiding en/of scriptie als geheel? Check deze pagina dan eens! Daarnaast bieden wij ook een nakijkservice aan, klik hier voor meer informatie.Het is de bedoeling dat je je scriptie/plan van aanpak start met de vermelding van een aantal algemene gegevens. Hieronder kun je zien hoe je de algemene gegevens weer zou kunnen geven. Let op, het gaat om een voorbeeld. Het kan zijn dat jouw opleiding andere/aanvullende eisen stel ten aanzien van de opname van de algemene gegevens.

Elke probleemstelling is natuurlijk anders, maar de structuur en inkadering die bepalend zijn voor de kwaliteit van een probleemstelling zijn toepasbaar op ieder type probleemstelling. Het onderstaande voorbeeld geeft een goede indicatie van hoe je een probleemstelling moet formuleren en presenteren. Let bij dit voorbeeld dus vooral op het concrete taalgebruik en de logische structuur. Kijkend naar de formulering van deze probleemstelling; vraag jezelf eens af of een lezer van deze probleemstelling nu wel of juist niet aangesproken wordt door wat er staat? Wat zou jij anders doen en waarom? Is het interessant? Is het goed te begrijpen? Is het logisch? Is het volledig? Aan de hand van deze vragen kun je het huidige voorbeeld kritischer benaderen waardoor je ook kritischer gaat kijken naar jouw eigen probleemstelling!

Weet jij even niet meer hoe je verder moet met de probleemstelling van je scriptie? Vertel ons waar je tegenaan loopt via dit formulier en dan gaan we samen kijken wat wij daaraan kunnen doen.

Afstudeerbegeleider heeft als ambitie de groei de komende jaren te waarborgen en afstudeerders aan te trekken die in hun persoonlijke ontwikkeling willen investeren. Om dit te realiseren gaat het bedrijf een marketingstrategie ontwikkelen waar de positioneringstrategie van Afstudeerbegeleider het uitgangspunt van is. Afstudeerbegeleider heeft op het moment van schrijven geen positioneringsstrategie.

Daarom is de volgende probleemstelling geformuleerd:

“Afstudeerbegeleider heeft geen positioneringsstrategie waar de marketingstrategie op gebaseerd kan worden”

Weet jij even niet meer hoe je verder moet met de probleemstelling van je scriptie? Vertel ons waar je tegenaan loopt via dit formulier en dan gaan we samen kijken wat wij daaraan kunnen doen.

Over het formuleren van een probleemstelling is een hoop te vertellen, en er zijn een aantal belangrijke punten waar je op dient te letten. Kijk daarom eens naar een van de volgende pagina’s om een totaalbeeld te krijgen van hoe je nou een sterke probleemstelling opstelt:

Kijk allereerst of jij met je huidige kennis over het schrijven van een scriptie in staat bent om een sterke probleemstelling te formuleren. Het huidige voorbeeld helpt je daarbij omdat het duidelijkheid schept over de vorm en structuur van een probleemstelling. De daadwerkelijke inhoud van een probleemstelling hangt natuurlijk af van wat je precies onderzoekt in je scriptie: de inhoud verschilt dus voor iedere probleemstelling. Ben jij nog onzeker over het formuleren van een kwalitatief hoogwaardige probleemstelling? Of zou je jouw probleemstelling graag een keer door een van onze professionele begeleiders na willen laten kijken? Dat kan! Neem vandaag nog contact met ons op en voorkom onnodige vertraging tijdens het afronden van je scriptie.

Kom je er niet uit met enkel dit voorbeeld van een probleemstelling, heb je vragen of wil je er met iemand over sparren die er verstand van heeft? Dan staat er bij Afstudeerbegeleider een team voor jou klaar om je hier direct mee te helpen. Wij hebben een begeleider voor je die bij je past met wie jij één op één aan de slag kunt gaan. Deze persoon kan ervoor zorgen dat jij snapt wat je aan het doen bent zodat jij flinke stappen vooruit kunt zetten bij het schrijven van je scriptie.

We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent geheel in controle over je eigen proces omdat jij bepaalt waar, wanneer, hoe lang en met welke begeleider je afspreekt. Daarnaast werken we met een “niet goed geld terug” beleid; dit houdt in dat je er gedurende de eerste 20 minuten voor kunt kiezen om kosteloos te stoppen met de begeleiding.

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om hulp te vragen bij het schrijven van je scriptie; wij hebben het maken van een afspraak daarom zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! 

Zet dus snel de volgende grote stap richting jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding