Voorbeeld: probleemanalyse

Hoe schrijf je de probleemanalyse voor je scriptie?

Op zoek naar een voorbeeld van een probleemanalyse?

Op deze pagina is een voorbeeld te zien van een sterk geschreven probleemanalyse voor een scriptie. Dit voorbeeld dient als een leidraad voor jouw eigen probleemanalyse. Let hierbij vooral op de manier waarop de probleemanalyse wordt geïntroduceerd en uiteindelijk tot een duidelijk einde wordt volbracht waar het probleem wordt gesteld (in je probleemstelling). Benieuwd naar voorbeelden van andere scriptie onderdelen? Check ze hier!

Zou je graag eens met één van onze professionele begeleiders willen zitten om kritisch te kijken naar de kwaliteit van jouw probleemanalyse en/of scriptie als geheel? Check deze pagina dan eens! Daarnaast bieden wij ook een nakijkservice aan, klik hier voor meer informatie.

Waar moet je op letten bij dit voorbeeld van een probleemanalyse van een scriptie?

Elke probleemanalyse is natuurlijk anders, maar de structuur en opbouw die bepalend zijn voor de kwaliteit van een probleemanalyse zijn toepasbaar op ieder type probleemanalyse. Het onderstaande voorbeeld geeft een goede indicatie van hoe je een probleemanalyse moet structureren en presenteren. Let bij dit voorbeeld dus vooral op het concrete taalgebruik en de logische structuur. Kijkend naar de opbouw van deze probleemanalyse; vraag jezelf eens af of een lezer van deze probleemanalyse nu wel of juist niet aangesproken wordt door wat er staat? Wat zou jij anders doen en waarom? Is het interessant? Is het goed te begrijpen? Is het logisch? Wat valt jou op aan de beargumentering? En aan de structuur van deze beargumentering? Aan de hand van deze vragen kun je het huidige voorbeeld kritischer benaderen waardoor je ook kritischer gaat kijken naar jouw eigen probleemanalyse!

Onze begeleiders hebben al tientallen, zo niet honderden, probleemanalyses gezien en beoordeeld; ze weten dus precies hoe je een sterke probleemanalyse neerzet. Neem dus vrijblijvend contact met ons op om een kennismakingsgesprek in te plannen zodat jij niet langer dan nodig bezig bent met het afronden van je scriptie!

Voorbeeld probleemanalyse

Let op! De probleemanalyse van je scriptie volgt op de inleiding van je scriptie. Kijk hier voor het voorbeeld van de inleiding van je scriptie

Probleemanalyse

De markt van scriptiebureaus is de laatste jaren steeds competitiever geworden met een aantal grote spelers die de markt op zijn gekomen (Statistieken.nl, 2018). Afstudeerbegeleider heeft tot op heden weinig tot geen aandacht gehad aan de marketing om afstudeerders te bereiken die begeleiding zoeken bij het schrijven van hun scriptie. Het bedrijf heeft zich gerealiseerd dat, om groei van de afgelopen jaren vast te houden, er een marketingstrategie dient te komen. Afgelopen periode zijn daarom meerdere gesprekken gevoerd met marketingexperts om uiteindelijk tot een marketing plan te komen.

Uit deze gesprekken bleek dat Afstudeerbegeleider geen positionering strategie heeft. De positioneringstrategie van een bedrijf is het uitgangspunt voor de marketingstrategie en vervolgens het marketingplan (marketing1.0.com, 2019). Één van de grote uitdagingen is het richten op het feit dat Afstudeerbegeleider geschikt is voor afstudeerders die willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Dit zou echter ook af kunnen schrikken wanneer de positionering te hard wordt ingezet door het bedrijf. Daarnaast dient rekening gehouden te worden met de toegenomen concurrentie en wil Afstudeerbegeleider zijn identiteit behouden. Om de juiste afstudeerders aan te trekken en de toegenomen concurrentie het hoofd te bieden dient Afstudeerbegeleider een marketingstrategie te ontwikkelen waar een duidelijke positionering strategie de essentiële eerste stap van is.

Probleemstelling

Afstudeerbegeleider heeft als ambitie de groei de komende jaren te waarborgen en afstudeerders aan te trekken die in hun persoonlijke ontwikkeling willen investeren. Om dit te realiseren gaat het bedrijf een marketingstrategie ontwikkelen waar de positioneringstrategie van Afstudeerbegeleider het uitgangspunt van is. Afstudeerbegeleider heeft op het moment van schrijven geen positioneringsstrategie.

Daarom is de volgende probleemstelling geformuleerd:

“Afstudeerbegeleider heeft geen positioneringsstrategie waar de marketingstrategie op gebaseerd kan worden”

Waar vind ik meer informatie over de probleemanalyse?

Over het opstellen van een probleemanalyse is een hoop te vertellen en er zijn een aantal punten waar je op dient te letten. Kijk daarom eens naar één van de volgende pagina’s om een totaalbeeld te krijgen van hoe je een sterke probleemanalyse opstelt:

Hoe moet je na het bekijken van dit voorbeeld verder met je eigen probleemanalyse?

Kijk vooral eerst of jij met je huidige kennis over het schrijven van een scriptie in staat bent om een sterke probleemanalyse op te stellen. Het bovenstaande voorbeeld helpt je daarbij omdat het duidelijkheid schept over de vorm en structuur van een probleemanalyse. De daadwerkelijke inhoud van een probleemanalyse hangt natuurlijk af van wat je precies onderzoekt in je scriptie: de inhoud verschilt dus voor iedere probleemanalyse. Ben jij nog onzeker over het schrijven van een kwalitatief hoogwaardige probleemanalyse, of zou je jouw geschreven probleemanalyse graag een keer door één van onze professionele begeleiders na willen laten kijken? Dat kan! Neem vandaag nog contact met ons op en voorkom onnodige vertraging tijdens het afronden van je scriptie.

Hoe kunnen wij jou helpen bij het schrijven van je probleemanalyse?

Kom je er niet uit met enkel dit voorbeeld van een probleemanalyse, heb je vragen of wil je er met iemand over sparren die er verstand van heeft? Dan staat er bij Afstudeerbegeleider een team voor jou klaar om je hier direct mee te helpen. Wij hebben een begeleider voor je die bij je past met wie jij één op één aan de slag kunt gaan. Deze persoon kan ervoor zorgen dat jij snapt wat je aan het doen bent zodat jij flinke stappen vooruit kunt zetten bij het schrijven van je scriptie.

We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent geheel in controle over je eigen proces omdat jij bepaalt waar, wanneer, hoe lang en met welke begeleider je afspreekt. Daarnaast werken we met een “niet goed geld terug” beleid; dit houdt in dat je er gedurende de eerste 20 minuten voor kunt kiezen om kosteloos te stoppen met de begeleiding.

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om hulp te vragen bij het schrijven van je scriptie, wij hebben het maken van een afspraak daarom zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond (tot 22:00) bereikbaar via Whatsapp of 020 - 752 2702 Zet dus snel de volgende grote stap richting jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!

Stijn Loeber

Geschreven door:

Stijn Loeber
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht