Voorbeeld Praktisch en Wetenschappelijk Belang

Waarom is jouw onderzoek relevant?

In dit stuk beschrijf je waarom jouw onderzoek relevant is, oftewel het praktische en wetenschappelijke belang. Wat draagt het bij en wat voegt het toe? Beschrijf dit, zodat duidelijk wordt wat het praktische en wetenschappelijke belang is van het onderzoek dat je gaat uitvoeren. Je kan in dit onderdeel ook aangeven wat er gebeurt als jouw hypothesen niet uitkomen naar verwachting, of wat een alternatieve hypothese zou kunnen zijn.

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe een onderbouwing van het praktisch en wetenschappelijk belang van een scriptie eruit zou kunnen zien.

De huidige studie zal mogelijke consequenties hebben voor het onderwijs, zoals het aanbieden van lesmateriaal in de vorm van computertaken. De beschreven onderzoeken hebben gekeken naar één vorm van bekrachtiger. Bovendien hebben niet alle studies die gebruik maakten van interne bekrachtiging gekeken naar een verscheidenheid aan stimuli. Daarnaast is er in de studies die gebruik maakten van externe bekrachtiging naar één soort bekrachtiger gekeken. In deze studie zullen interne- en externe bekrachtiging onderzocht worden. De onderzoekshypothesen maken deel uit van een onderzoeksstudie waarin er bij externe bekrachtiging onderscheid gemaakt zal worden in twee verschillende vormen van bekrachtigers (geld of cadeau). De hypothesen in de huidige studie zullen zich enkel richten op geld en feedback als externe bekrachtiging, waarin geld zal verschillen in hoeveelheid (één of tien euro). Een cadeau als externe bekrachtiger in deze studie is hier dus niet van belang. Er zal worden gekeken naar het verschil van bekrachtiging in het geven van feedback, het geven van geld na afloop van de taak en een taak waarin game-elementen zijn toegevoegd. Vervolgens wordt er gekeken naar de verschillen bij kinderen met en zonder ADHD.


Check respondenten (werving en selectie) voor werving en selectie voorbeelden..

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou helpen?

Kom je er niet uit aan de hand van de voorbeelden? Trek dan aan de bel! Want wanneer je geen goede structuur hebt, zal je hier de rest van het traject last van hebben. Wij helpen dit voorkomen!


Wij helpen je ook met andere onderdelen van je scriptie! Heb je al een deel van je scriptie geschreven en wil je graag feedback? Check dan onze feedback mogelijkheden! Je kan natuurlijk ook eerst kijken wat de ervaringen zijn van eerdere studenten die door ons zijn geholpen bij het afstuderen. Lees hier de reviews! Of Lees hier meer over de fases in de scriptiebegeleiding of onze werkwijze.WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

  • Amsterdam
  • Maassluistraat 2
  • 1062 GD Amsterdam
  • Den Haag
  • Johanna Westerdijkplein 75
  • 2521 EN Den Haag
  • Utrecht
  • Arthur van Schendelstraat 650
  • 3511 MJ Utrecht