Afstudeerbegeleiding in 5 fases

Wij bieden begeleiding op maat aan studenten van alle studierichtingen in de afrondende fase van hun studie. Of je de studie nu afrondt met een scriptie, casestudie of een anders soort verslag of opdracht, onze afstudeerbegeleiding biedt je een efficiënte en effectieve werkwijze, structuur en houvast.

Het is ideaal als je de afstudeerbegeleiding start vanaf het begin van jouw afstudeerperiode. We kunnen je dan consequent begeleiden, zorgen dat je geen stappen overslaat en meteen begrijpt waar je mee bezig bent. Natuurlijk helpen we je ook als je al begonnen bent met afstuderen, maar in het proces bent vastgelopen. We hebben ruime ervaring met studenten die in de knoop zitten met hun scriptie en er door vertwijfeling en spanning van naderende deadlines niet meer uitkomen.

Onze afstudeerbegeleiding bestaat in principe uit vijf, hieronder beschreven, onderdelen, maar wij passen onze begeleiding natuurlijk aan op jouw capaciteiten. Mocht jij alleen in één of een aantal fase(n) onze hulp willen gebruiken, dan is dat uiteraard mogelijk.

Heb je vragen of wil je er met iemand over sparren die er écht verstand van heeft? Dan staat er bij Afstudeerbegeleider een team voor jou klaar om je hiermee te helpen. Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag kunt gaan. Deze persoon kan ervoor zorgen dat jij snapt wat je doet en dat je flinke stappen vooruit kunt maken.

We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent geheel in controle over je eigen proces omdat jij bepaalt waar, wanneer, hoe lang en met welke begeleider je afspreekt. Daarnaast werken we met een “niet goed geld terug” beleid; dit houdt in dat je er gedurende de eerste 20 minuten voor kunt kiezen om kosteloos te stoppen met de begeleiding.

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om hulp te vragen bij het schrijven van je scriptie; wij hebben het maken van een afspraak daarom zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond (tot 22:00) bereikbaar via Whatsapp of 020 – 752 2702

Zet dus snel de volgende grote stap richting jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!

We beginnen met eens goed te kijken naar waar je op dit moment staat. In de aanloop naar het schrijven van je scriptie heb je waarschijnlijk al veel informatie verzameld, waardoor er één grote chaos kan zijn ontstaan. Aan het begin van de begeleiding gaan we samen met jou terug naar de basis, scheiden we de hoofd- van de bijzaken en helpen je opnieuw te formuleren waar je scriptie over gaat. Zo wordt het voor jou (opnieuw) duidelijk waar je precies mee bezig bent, en kun je in heldere en simpele bewoording vertellen wat daadwerkelijk gaat onderzoeken. We maken de eerste opzet voor hoofd- en deelvragen.

Meer weten? Check dan onze:

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen met waar je ook tegenaan loopt met je scriptie? Vertel ons jouw verhaal hier en we nemen contact met je op voor een vrijblijvende oriëntatie!

Nu je het onderwerp van je scriptie helder voor ogen hebt, en weet waar je je scriptie over gaat schrijven, gaan we aan de slag met de structuur. We verdelen je onderwerp in elementen, om het uitwerken ervan behapbaar te maken. We bespreken hoe je jouw scriptie op papier gaat zetten, met een logische structuur en goede onderbouwing. Mocht dat nodig zijn, dan stellen we ook samen een conceptueel model op. Aan het einde van deze fase heb je de structuur en werkwijze helemaal helder. Je weet nu hoe je jouw scriptieonderwerp per element gaat bespreken. Dit is dan ook het moment om met de scriptiebegeleider vanuit je studie te bespreken of de opzet voldoet aan de criteria van de begeleider en opleiding. Tijdens de afstudeerbegeleiding bereiden we je goed voor op deze gesprekken, want herhaaldelijk en constructief contact met je begeleider kan van belang zijn voor het afronden van je scriptie. Bij een akkoord vanuit je opleiding gaan we door naar de volgende fase.

Als het onderwerp is afgebakend en de structuur van je scriptie staat, gaan we verder met het plan van aanpak (of onderzoeksvoorstel). We bekijken wat er allemaal nodig is om jouw scriptie te schrijven, hoe je theoretisch kader ervoor staat en hoe je je onderzoek gaat opzetten. We leggen je uit hoe je literatuur moet zoeken en doorspitten, hoe je een theoretisch kader opstelt en schrijft, hoe je een vragenlijst of enquête opstelt, hoe je de data moet analyseren met SPSS, en hoe je alle verkregen informatie tot een geheel verwerkt. Tijdens deze periode kun je bij ons workshops volgen waarin je in vogelvlucht door alle onderdelen van een scriptie heen wordt gepraat, of waarin je specifiek ingaat op het theoretisch kader.

We helpen je herinneren aan je prioriteiten en de deadlines die je moet halen vanuit je opleiding. Ook maken we samen een tijdsplanning zodat je weet wat je wanneer moet doen, en bewaken dit plan ook samen met jou. Deze werkwijze is efficiënt en effectief, want het zorgt ervoor dat de tijd die je in je scriptie steekt, nuttig besteedt wordt. We houden hierbij rekening met moeilijkheden vanuit je opleiding. Het kan bijvoorbeeld dagen of zelfs weken duren voordat een conceptvragenlijst is goedgekeurd door je begeleider. Het kan dus verstandig zijn dat je eerst je vragenlijst opzet en pas daarna leert hoe je deze moet analyseren, in plaats van andersom. Zo zorg je ervoor dat je de tijd die je hebt, goed besteedt.

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Check onze online spoedbegeleiding of de locaties door het hele land!

Weet jij even niet meer hoe je verder moet met je scriptie? Vertel ons waar je tegenaan loopt via dit formulier en dan gaan we samen kijken wat wij daaraan kunnen doen.

Meer weten? Check dan

Nu je weet wat je moet doen is het een kwestie van uitvoeren, oftewel meters maken. Tijdens deze periode heb je op basis van jouw behoefte aan feedback contact met je Afstudeerbegeleider om de voortgang te bespreken en de tijdsplanning te bewaken. We besteden aandacht aan de afwerking van je theoretisch kader, de resultaten van de data-analyses, het uitschrijven van conclusie, discussie en aanbevelingen en het opstellen van de literatuurlijst. We helpen je de tussentijdse feedback van je begeleider vanuit studie te verwerken in je scriptie. Je kunt in deze fase ook altijd individuele of groepslessen bij ons volgen in SPSS. Indien nodig helpen we je met het correct weergeven van je resultaten en het toepassen van de APA-normen. Uiteindelijk zet je alles op de juiste plek en maakt één geheel van je scriptie.

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Wij kunnen je daarbij helpen via onze online spoedbegeleiding zodat jij weer stappen kan maken met je scriptie. Hier kun je lezen hoe we dat doen en wat je dus kan verwachten.  We hebben het maken van een afspraak vrijblijvend gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak!

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen met waar je ook tegenaan loopt met je scriptie? Vertel ons jouw verhaal hier en we nemen contact met je op voor een vrijblijvende oriëntatie!  

Meer weten? Check dan onze

Je scriptie is nu zo goed als klaar. Eventueel kunnen wij deze nog een laatste keer voor je doornemen en voorzien van feedback. Daarnaast kan je ervoor kiezen je scriptie na te laten kijken op taal. Wij kunnen een snelle Nederlandse spellingcheck voor je uitvoeren. Voor het controleren op spelling in andere talen, of het volledig redigeren van scripties, werken wij samen met een taalbureau. Redigeren houdt in dat een expert van dit taalbureau de tekst van jouw scriptie geheel doorloopt en corrigeert, met behoud van de betekenis en toon van de originele tekst. Nadat je alle feedback hebt verwerkt, kun je je scriptie inleveren. De afstudeerbegeleiding zit erop!

Lees hier waar we jou bij kunnen helpen of hoe we je online begeleiden met waar je tegenaan loopt in je scriptie. Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpt Afstudeerbegeleider jou met je scriptie! Lees hier meer over onze werkwijze of het team van Afstudeerbegeleider.

Meer weten? Check dan:

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding