Hulp bij de aanleiding van je scriptie

De aanleiding van je scriptie is een belangrijke stap die moet leiden tot je probleemstelling. In de aanleiding beargumenteer je waarom je tot een bepaalde probleemstelling bent gekomen. Deze moet binnen de kaders van je opleiding passen, relevant en interessant zijn voor je vakgebied. In de aanleiding van je scriptie bepaal je met welk probleem jij de komende maanden mee aan de slag gaat. Het is dus ook belangrijk dat jij het zelf interessant vindt! We hebben gemerkt dat veel studenten het lastig vinden om de aanleiding concreet op papier te krijgen.

Kan jij wel hulp gebruiken gebruiken bij het schrijven van je aanleiding? Lees hier hoe wij je begeleiden bij je aanleiding!

Het goed verwoorden van de aanleiding in je scriptie is iets waar veel studenten op vastlopen, terwijl dit helemaal niet nodig is! Het gebeurt vaak dat er dagen, en soms wel weken, besteed worden aan het puzzelen met de aanleiding zonder dat er vooruitgang is. Indien jij nog geen duidelijk beeld hebt van hoe je onderzoek gaat verlopen of je inleiding is nog niet helemaal helder, zal je vastlopen op je aanleiding.

Ben jij vastgelopen op de aanleiding van je scriptie? Lees hier hoe wij je begeleiden bij de aanleiding van je scriptie!

Om tot de aanleiding van je scriptie te komen, dien je al goed in het onderwerp van je scriptie te zitten en daarvan de context uiteen te kunnen zetten in je inleiding. Om tot een goede inleiding te komen, helpt het om te praten met mensen die veel weten van het onderwerp waarover jij schrijft. Anderzijds, zul je merken dat het ook enorm helpt om je aanleiding te bespreken met mensen die blanco zijn! Wij zijn er voor je om de aanleiding tot in de puntjes duidelijk te krijgen en met je mee te denken!

Kan jij wel hulp gebruiken gebruiken bij de aanleiding van je scriptie? Lees hier hoe wij je begeleiden!

Hulp bij het vinden van bronnen voor de aanleiding van je scriptie

Om de aanleiding van je scriptie goed op papier te krijgen moet je gebruik maken van verschillende bronnen. Via Google Scholar kan je eenvoudig zoeken naar relevante wetenschappelijke content. Als je jouw scriptie schrijft bij een bedrijf of organisatie, kan je ook denken aan interne documenten. Voorbeelden hiervan zijn jaarverslagen, interne memo’s, presentaties, eerder geschreven scripties of rapporten.

Het is voor studenten vaak niet duidelijk naar welke bronnen ze op zoek zijn, welke bronnen interessant zijn en hoe ze die vervolgens in de aanleiding moeten verwerken. Wij kijken samen met jou wat er nodig is om tot een goede aanleiding te komen. We kunnen helpen met het verzamelen en verwerken van bronnen en om een waterdichte aanleiding te schrijven.

Kan jij wel hulp gebruiken gebruiken bij het vinden van bronnen voor je aanleiding? Lees hier hoe wij je begeleiden bij je aanleiding!

Voorkomen is beter dan genezen; en dat geldt zeker ook voor scriptie stress. Er zijn een aantal maatregelen die je kunt nemen als je aan het begin van het scriptieproces staat waardoor je minder kans loopt op heftige scriptie stress. Wat vooral helpend is hierbij, is het tijdig maken van een uitgebreide planning. Plan niet alleen wanneer de hele scriptie af moet zijn, maar ook wanneer je tussentijdse deadlines wilt halen. Maak aan het begin van iedere week of dag een (realistische) to-do lijst en loop deze taken door. Merk je dat je vast begint te lopen? Meld dit dan zo snel mogelijk bij je interne scriptiebegeleider. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter. Wij van Afstudeerbegeleider hebben inmiddels honderden studenten geholpen met het succesvol behalen van hun scriptie; wij zorgen ervoor dat jij gemotiveerd blijft, realistische doel stelt en zo efficiënt en gestructureerd aan je scriptie werkt!

Ben je al wat verder met de aanleiding van je scriptie? Vraag dan verschillende mensen om feedback! Als anderen na het lezen van je aanleiding een goed beeld hebben waarom jij je scriptie gaat schrijven, dan heb je het goed gedaan! Het bespreken van je aanleiding met anderen maakt dat jij beter in het onderwerp gaat zitten en je de essentie van je scriptie beter leert verwoorden. Uiteraard zijn wij er om samen de aanleiding grondig door te nemen!

Heb je juist feedback gekregen op de aanleiding van je scriptie en kom je niet uit? Wij kunnen je dan natuurlijk helpen! Samen kijken we naar je aanleiding en wat je begeleider erover te zeggen heeft. Vanuit onze ervaring zijn we goed in staat te begrijpen wat je begeleider precies bedoelt en hoe je de feedback kan verwerken in de aanleiding van je scriptie. Je hebt straks een treffende aanleiding van je scriptie!

Wil je graag feedback op je aanleiding of heb je moeite met de feedback die je hebt gehad te verwerken? Lees hier wat wij voor je kunnen betekenen voor aanleiding van je scriptie!

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpen wij je bij het goed verwerken van de aanleiding in je scriptie. We kijken samen welke bronnen relevant zijn voor jou en zorgen ervoor dat jij in staat bent jouw aanleiding te onderbouwen.

Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier zelf goed na te laten denken over je aanleiding. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij degene bent met de beste grip op je scriptie. Wij geloven erin dat de beste aanpak is jou een hengel te geven en te leren vissen, in plaats van dat wij de vissen voor je uit het water halen.

Kan jij wel hulp gebruiken gebruiken bij het schrijven van je aanleiding? Lees hier hoe wij je begeleiden bij je aanleiding!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding