De scriptiebegeleider waar je wél op kan rekenen

Wij staan voor je klaar wanneer jij dat nodig hebt, luisteren naar je en nemen jouw vragen serieus
(naast dat we die natuurlijk ook gaan beantwoorden)

Scriptiebegeleiding  aan het zoeken? Wij zitten voor je klaar om met je aan de slag te gaan met je scriptie waar je ook tegenaan loopt. Schroom dus niet om eens kennis te komen maken!

Waarom hulp bij de doelstelling van je scriptie

De doelstelling van je scriptie moet voortvloeien uit de probleemstelling, moet relevant en interessant zijn voor je vakgebied en ook nog binnen de kaders van je opleiding vallen. De doelstelling schept daarnaast een verwachting voor wat jij de komende maanden gaat realiseren tijdens het schrijven van je scriptie. Dit maakt de doelstelling een belangrijk onderdeel van je scriptie. Omdat je met zoveel zaken rekening moet houden, snappen we dat een doelstelling formuleren moeilijk kan zijn!

Lees op deze pagina meer over de doelstelling van je scriptie. Of lees hier hoe we je begeleiden met het opstellen van een doelstelling.

Het goed verwoorden van de doelstelling in de scriptie is iets waar veel studenten op vastlopen, terwijl dit helemaal niet nodig is! Vaak is het nog niet duidelijk voor je wat precies van je wordt verwacht. Misschien is de situatie nog niet helemaal duidelijk voor je, weet je nog niet met welke belangen je rekening dient te houden of wat voor jou het meest relevante belang is. Als deze aspecten nog niet helder voor je zijn, wordt het formuleren van je doelstelling lastig en loop je vast.

Ben jij vastgelopen op je doelstelling van je scriptie? Lees op deze pagina meer over de doelstelling van je scriptie. Of lees hier hoe we je begeleiden met het opstellen van een doelstelling.

Soms heb je nog geen idee of nog niet helder wat de exacte doelstelling van je scriptie gaat zijn. Je weet op zich wel waar je ongeveer je scriptie over gaat schrijven en misschien ook al wat je gaat onderzoeken. Je komt alleen niet tot een helder geformuleerde doelstelling en de onderbouwing ervan is ook een uitdaging. Om je doelstelling zo op te stellen dat deze de lading dekt en het voor derden duidelijk is wat ze van je scriptie mogen verwachten heb jij de juiste informatie nodig en is het kiezen van de juiste woorden belangrijk. Het is dan raadzaam om de doelstelling van je scriptie goed door te spreken met mensen die je kunnen voorzien van input en je kritische vragen stellen. Wij kunnen je daar natuurlijk bij helpen en staan voor je klaar!

Lees hier hoe we je helpen met het opstellen van een doelstelling als van je scriptie!

Mocht je doelstelling gericht zijn op het onderzoek wat je gaat uitvoeren in je scriptie, dan heb je te maken met het belang van de wetenschap. Het is namelijk zo dat je moet onderbouwen dat je een hiaat (een gat) in de kennis van de wetenschap hebt gevonden en dit met jouw onderzoek gaat opvullen.

Om tot een wetenschappelijke doelstelling te komen maak je gebruik van wetenschappelijke artikelen en informatie die je in je studieboeken tegen bent gekomen. Een manier om dit te vinden, die volgens ons heel chill werkt, is Google Scholar. Vind je het lastig om goede bronnen te vinden? Lees hier hoe Afstudeerbegeleider je daarbij kan helpen!

Misschien is het voor jou lastig om te beoordelen welke bronnen interessant zijn en hoe je deze moet laten terugkomen in je doelstelling. Wij kijken samen met jou naar wat er voor jou nodig is om tot een goede wetenschappelijke doelstelling te komen, welke bronnen je het beste kan gebruiken en hoe je dit verwoordt in de doelstelling van je scriptie!

Moeite met de wetenschappelijke doelstelling van je scriptie? Lees hier wat wij voor je kunnen betekenen!

Het formuleren van een doelstelling volgens het SMART principe blijft voor veel studenten lastig. Wat hier vaak aan ten grondslag ligt is dat het voorbereidende werk om tot een SMART doelstelling te komen nog niet goed is uitgevoerd. Je moet een goed beeld hebben van de situatie waar jij een scriptie over gaat schrijven. Wat is er aan de hand, wat is de huidige staat van het onderdeel waar jij je scriptie over gaat schrijven en waar willen de belanghebbende heen? Met de juiste informatie is het uiteindelijk formuleren van de SMART doelstelling een fluitje van een cent. Wij helpen je om de juiste informatie boven tafel te krijgen zodat jij in staat bent de doelstelling van je scriptie SMART te formuleren (en daar helpen we je natuurlijk ook bij ;-)).

Moeite met het SMART formuleren van de doelstelling? Lees hier wat wij voor je kunnen betekenen!

Heb jij de doelstelling van je scriptie al opgesteld en twijfel je erover of kom je er niet uit met je begeleider? Vraag dan verschillende mensen om feedback! Zorg ervoor dat ze je kritische vragen gaan stellen over jouw doelstelling. Hoe meer je van dit soort gesprekken voert hoe meer jij in het onderwerp gaat zitten en hoe beter jij wordt in het goed verwoorden van jouw doelstelling. Als je feedback van je begeleider hebt gekregen waar je niks mee kan, helpt het misschien om met een van onze begeleiders in gesprek te gaan. We kijken samen naar je doelstelling en wat je begeleider erover te zeggen heeft. Zo zorgen we dat jij de doelstelling van je scriptie verder kan uitwerken.

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpen wij je bij het opstellen van de doelstelling van je scriptie. We kijken samen welke bronnen relevant zijn voor jou zorgen er voor dat jij in staat bent de doelstelling van je scriptie te formuleren dat deze de lading dekt en geen ruimte biedt voor een verkeerde interpretatie van derden.

Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier zelf goed na te laten denken over je probleem. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij degene bent met de beste grip op je scriptie. Wij geloven erin dat de beste aanpak is jou een hengel te geven en te leren vissen, in plaats van dat wij de vissen voor je uit het water halen.

 

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding