De scriptiebegeleider waar je wél op kan rekenen

Wij staan voor je klaar wanneer jij dat nodig hebt, luisteren naar je en nemen jouw vragen serieus
(naast dat we die natuurlijk ook gaan beantwoorden)

Scriptiebegeleiding  aan het zoeken? Wij zitten voor je klaar om met je aan de slag te gaan met je scriptie waar je ook tegenaan loopt. Schroom dus niet om eens kennis te komen maken!

Formuleren van je hoofd- en deelvragen

Het formuleren van je hoofd- deelvragen is één van de eerste stappen die jij gaat zetten bij het schrijven van je scriptie. Het is een belangrijke stap om uiteindelijk een goede scriptie te schrijven en natuurlijk af te studeren. Het formuleren van je hoofd- en deelvragen is voor veel studenten lastig omdat ze nog niet goed weten wat ze willen gaan onderzoeken in hun scriptie en worstelen daar ook vaak mee. De begeleiding vanuit je opleiding wilt nog wel eens te kort schieten en dan kan je wel wat hulp gebruiken! Bij het formuleren van je hoofd- en deelvragen is het belangrijk dat je al goed in het onderwerp van je scriptie zit om ze uiteindelijk duidelijk en helder op papier te krijgen.

Meer informatie over hoe wij studenten begeleiden met hun hoofd- en deelvragen? Neem hier een kijkje!

Het formuleren van de hoofd- en deelvragen is één van de onderdelen van een scriptie waar veel studenten op vastlopen terwijl dit helemaal niet nodig is. Het gebeurt vaak dat er dagen, en soms wel weken, besteed worden aan het formuleren van de hoofd- en deelvragen zonder dat je verder komt. Een van de oorzaken hiervan is dat het voorbereidende werk voor het formuleren van de hoofd- en deelvragen onvoldoende is. Vaak is het ook dat de begeleider vanuit je opleiding steeds met nieuwe suggesties en mogelijkheden komt wat je allemaal wel niet kan onderzoeken en dus in je hoofd- en deelvragen dient te verwerken. Dan zie je soms door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer.

Wil jij weten hoe we jou begeleiden als je bent vastgelopen op je hoofd- en deelvragen? Lees hier verder!

Om je hoofd- en deelvragen te formuleren dien je al goed in je onderwerp te zitten en dan voornamelijk in de theorie die je toe wilt gaan passen in je onderzoek. Dit is vaak nog niet het geval en dan kan je wel wat hulp gebruiken!

Bij wetenschappelijke hoofd- en deelvragen ga je onderzoek doen naar iets dat we nog niet, of onvoldoende, weten. Om dan goede hoofd- en deelvragen te formuleren moet je dus heel goed weten wat de huidige stand van zaken is wat betreft de literatuur over jouw onderwerp binnen de wetenschap. Voorkom ook dat je open deuren intrapt!

Bij scripties die vanuit de praktijk worden geschreven voor bijvoorbeeld een stage is het vaak lastig om een goede structuur te kiezen tussen het vooronderzoek en het daadwerkelijk onderzoek. Niet alle opleidingen zijn even helder in wat ze daarin van de student verwachten.

Daarnaast doen sommige begeleiders vanuit de opleiding moeilijk over de manier waarop je je hoofd- en deelvragen verwoord. Het is dan lastig om deze zo op papier te krijgen dat ze voldoen aan de verwachting vanuit de opleiding.

Kortom zijn er een hoop zaken waar je als student die een scriptie aan het schrijven is wel wat hulp bij kan gebruiken. Wij staan voor je klaar om je verder te helpen zodat jij zo snel mogelijk af kan studeren!

Kan jij wel wat hulp gebruiken met je hoofd- en deelvragen? Lees hier hoe wij je begeleiden!

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpen wij je bij het formuleren van een relevante en strak ingekaderde hoofd- en deelvragen.

Wij van Afstudeerbegeleider stellen aan jou, tijdens persoonlijke begeleiding, de juiste kritische vragen om je op die manier heel hard na te laten denken over welke hoofd- en deelvragen bij jouw scriptie horen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij goed weet wat je gaat onderzoeken en dat zonder problemen aan anderen uit kan leggen! Wij geloven erin dat je de figuurlijke visser beter zelf kan leren vissen dan dat je de vis iedere keer voor hem of haar uit het water haalt!

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met een “niet goed, geld terug” beleid!

Meer weten? Check dan:

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak!

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding