Op zoek naar een voorbeeld van een doelstelling voor je scriptie?

Op deze pagina is een voorbeeld te zien van een geformuleerde doelstelling. Dit voorbeeld dient als een leidraad voor het formuleren van jouw eigen doelstelling. Let hierbij vooral op de duidelijke taal die gebruikt is bij het presenteren van de doelstelling. Let ook op de volledigheid en inkadering van de geformuleerde doelstelling. Benieuwd naar voorbeelden van andere scriptie-onderdelen? Check ze hier!

Elke doelstelling is natuurlijk anders, maar de structuur en inkadering die bepalend zijn voor de kwaliteit van een doelstelling zijn toepasbaar op ieder type doelstelling. Het

onderstaande voorbeeld geeft een goede indicatie van hoe je een doelstelling moet formuleren en presenteren. Let bij dit voorbeeld dus vooral op het concrete taalgebruik en de logische structuur. Kijkend naar de formulering van deze doelstelling; vraag jezelf eens af of een lezer van deze doelstelling nu wel of juist niet aangesproken wordt door wat er staat? Wat zou jij anders doen en waarom? Is het interessant? Is het goed te begrijpen? Is het logisch? Is het volledig? Aan de hand van deze vragen kun je het huidige voorbeeld kritischer benaderen waardoor je ook kritischer gaat kijken naar jouw eigen doelstelling!

Weet jij even niet meer hoe je verder moet met je scriptie? Vertel ons waar je tegenaan loopt via dit formulier en dan gaan we samen kijken wat wij daaraan kunnen doen.

Afstudeerbegeleider heeft als ambitie de groei de komende jaren te waarborgen en afstudeerders aan te trekken die in hun persoonlijke ontwikkeling willen investeren. Om dit te realiseren gaat het bedrijf een marketingstrategie ontwikkelen waar de positioneringstrategie van Afstudeerbegeleider het uitgangspunt van is. Afstudeerbegeleider heeft op het moment van schrijven geen positioneringsstrategie.

Daarom is de volgende doelstelling geformuleerd:

“Afstudeerbegeleider heeft geen positioneringsstrategie waar de marketingstrategie op gebaseerd kan worden”

Weet jij even niet meer hoe je verder moet met je scriptie? Vertel ons waar je tegenaan loopt via dit formulier en dan gaan we samen kijken wat wij daaraan kunnen doen.

Over het formuleren van een doelstelling is een hoop te vertellen, en er zijn een aantal belangrijke punten waar je op dient te letten. Kijk daarom eens naar een van de volgende pagina’s om een totaalbeeld te krijgen van hoe je nou een sterke doelstelling opstelt:

Kijk allereerst of jij met je huidige kennis over het schrijven van een scriptie in staat bent om een sterke doelstelling te formuleren. Het huidige voorbeeld helpt je daarbij omdat het duidelijkheid schept over de vorm en structuur van een doelstelling. De daadwerkelijke inhoud van een doelstelling hangt natuurlijk af van wat je precies onderzoekt in je scriptie: de inhoud verschilt dus voor iedere doelstelling. Ben jij nog onzeker over het formuleren van een kwalitatief hoogwaardige doelstelling? of zou je jouw doelstelling graag een keer door één van onze professionele begeleiders na willen laten kijken? Dat kan! Neem vandaag nog contact met ons op en voorkom onnodige vertraging tijdens het afronden van je scriptie.

Kom je er niet uit met enkel dit voorbeeld van een doelstelling, heb je vragen of wil je er met iemand over sparren die er verstand van heeft? Dan staat er bij Afstudeerbegeleider een team voor jou klaar om je hier direct mee te helpen. Wij hebben een begeleider voor je die bij je past met wie jij één op één aan de slag kunt gaan. Deze persoon kan ervoor zorgen dat jij snapt wat je aan het doen bent zodat jij flinke stappen vooruit kunt zetten bij het schrijven van je scriptie.

We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent geheel in controle over je eigen proces omdat jij bepaalt waar, wanneer, hoe lang en met welke begeleider je afspreekt. Daarnaast werken we met een “niet goed geld terug” beleid; dit houdt in dat je er gedurende de eerste 20 minuten voor kunt kiezen om kosteloos te stoppen met de begeleiding.

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om hulp te vragen bij het schrijven van je scriptie; wij hebben het maken van een afspraak daarom zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond (tot 22:00) bereikbaar via Whatsapp of 020 – 752 2702

Zet dus snel de volgende grote stap richting jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding