De scriptiebegeleider waar je wél op kan rekenen

Wij staan voor je klaar wanneer jij dat nodig hebt, luisteren naar je en nemen jouw vragen serieus
(naast dat we die natuurlijk ook gaan beantwoorden)

Scriptiebegeleiding  aan het zoeken? Wij zitten voor je klaar om met je aan de slag te gaan met je scriptie waar je ook tegenaan loopt. Schroom dus niet om eens kennis te komen maken!

Formuleren van de onderzoeksvraag van je scriptie

Het formuleren van de onderzoeksvraag wordt door studenten als lastig ervaren terwijl het maar één zinnetje is. We komen vaak tegen dat studenten nog niet helemaal helder hebben wat ze gaan onderzoeken en daarom worstelen met het formuleren ervan. Studenten krijgen vaak te horen dat hun onderzoeksvraag niet op de juiste manier is geformuleerd zonder dat er duidelijk wordt aangegeven wat er dan wel van ze wordt verwacht. Wij helpen je stap voor stap met het formuleren van een onderzoeksvraag voor je scriptie.

Meer informatie over hoe wij studenten begeleiden met hun onderzoeksvraag? Neem hier een kijkje! Daarnaast vind je hier informatie over onze individuele scriptiebegeleiding en hier over onze professionele nakijkservice.

Het formuleren van de onderzoeksvraag is één van de onderdelen van een scriptie waar veel studenten op vastlopen terwijl dit helemaal niet nodig is. Het gebeurt vaak dat er dagen, en soms wel weken besteed worden aan het formuleren van de onderzoeksvraag zonder dat je daadwerkelijk verder komt. Een van de oorzaken hiervan is dat het voorbereidende werk voor het formuleren van de onderzoeksvraag onvoldoende is. Vaak is het ook dat de begeleider vanuit je opleiding steeds met nieuwe suggesties en mogelijkheden komt wat je allemaal wel niet kan onderzoeken en dus in je onderzoeksvraag dient te verwerken. Dan zie je soms door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer.

Wil jij weten hoe we jou begeleiden als je bent vastgelopen op je onderzoeksvraag? Lees hier verder!

Om je onderzoeksvraag te formuleren dien je goed in de materie van jouw scriptie-onderwerp te zitten en dan voornamelijk in de theorieën die je toe wilt gaan passen in je onderzoek. Dit is vaak (nog) niet het geval en daarom kan je wel wat hulp van ons gebruiken!

 

Bij een wetenschappelijke onderzoeksvraag ga je onderzoek doen naar iets dat we nog niet, of onvoldoende, weten. Om dan een goede onderzoeksvraag te formuleren moet je dus heel precies weten wat de huidige stand van zaken is wat betreft de literatuur over jouw onderwerp binnen de wetenschap. Voorkom dus dat je open deuren intrapt met jouw onderzoeksvraag!

Bij scripties die vanuit de praktijk worden geschreven (als onderdeel van een stage bijvoorbeeld) is het vaak lastig om een goede structuur te kiezen tussen het vooronderzoek en het daadwerkelijk onderzoek. Niet alle opleidingen zijn even helder in wat ze daarin van de student verwachten.

Daarnaast doen sommige begeleiders vanuit de opleiding moeilijk over de manier waarop je je onderzoeksvraag verwoord. Het is dan lastig om deze zo op papier te krijgen dat ze voldoen aan de verwachtingen van je interne scriptiebegeleider.

Kortom er zijn een hoop zaken waar je tegen aan kan lopen tijdens het schrijven van je scriptie, het is dus niet gek dat steeds meer studenten ervoor kiezen om wat externe scriptie-begeleiding in te schakelen. Wij staan voor je klaar om je verder te helpen zodat jij zo snel mogelijk af kan studeren!

Aan de hand van persoonlijke begeleiding helpen wij je bij het formuleren van een relevante en strak ingekaderde onderzoeksvraag. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij goed weet wat je gaat onderzoeken en dat zonder problemen aan anderen uit kan leggen! Wij geloven erin dat je de figuurlijke visser beter zelf kan leren vissen dan dat je de vis iedere keer voor hem of haar uit het water haalt!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding