Voorbeeld: Hoofdvraag

Hoe stel je de hoofdvraag van je scriptie op?

Voorbeeld van een hoofdvraag voor je scriptie aan het zoeken?

Ben jij op zoek naar een voorbeeld van een hoofdvraag voor jouw scriptie? Daar willen we jou natuurlijk bij helpen! Hieronder vind je een voorbeeld van een hoofdvraag. Deze gaat over een fictieve situatie bij Afstudeerbegeleider en is gericht op een positioneringsstrategie. Dit voorbeeld dient als een leidraad voor jouw eigen hoofdvraag. Let hierbij op de manier van formuleren en dat dit een actie gerelateerde vraag is en voortkomt vanuit een managementdoelstelling. Let op: de hoofdvraag zoals wij die hier behandelen is wat anders dan de onderzoeksvraag. Benieuwd naar voorbeelden van andere scriptie onderdelen? Check ze hier!

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij de hoofdvraag van je scriptie? Lees dan hier hoe we je daarbij kunnen helpen!

Zou je graag eens met één van onze professionele begeleiders willen zitten om kritisch te kijken naar de kwaliteit van jouw inleiding en/of scriptie als geheel? Check deze pagina dan eens! Daarnaast bieden wij ook een nakijkservice aan, klik hier voor meer informatie.

Waar moet je op letten bij een voorbeeld van een hoofdvraag?

Elke hoofdvraag is natuurlijk anders, maar het komt neer op het onderstaande voorbeeld. Let bij dit voorbeeld vooral op de concrete aanpak en structuur die is gebruikt. Kijk ook naar de opbouw van de hoofdvraag en vraag jezelf af waarom het wel of niet pakt. Wat zou jij anders doen en waarom? Is het interessant? Is het goed te begrijpen? Wat valt jou op aan de beargumentering? En aan de structuur van deze beargumentering? Aan de hand van deze vragen kun je het huidige voorbeeld kritischer benaderen waardoor je ook kritischer gaat kijken naar jouw eigen hoofdvraag!

Voorbeeld hoofdvraag scriptie

“Hoe dient Afstudeerbegeleider zich als scriptiebureau te positioneren zodat het bedrijf aansprekend is voor afstudeerders die in staat willen worden gesteld zelfstandig hun scriptie tot een goed einde te brengen?”

Plaats van je hoofdvraag in je scriptie

De hoofdvraag van je scriptie komt na je doelstelling en voor je interne en externe analyse. Kijk eens naar een voorbeeld van de inleiding van een scriptie!

Waar vind ik meer informatie over de hoofdvraag van een scriptie?

Over het opstellen van een hoofdvraag is een hoop te vertellen, en er zijn een aantal punten waar je op dient te letten. Kijk daarom op een van onderstaande pagina’s voor een uitgebreide uitleg over hoe een inleiding volgens de richtlijnen in elkaar steekt:

 • Hoofdvraag: wat is het?
 • Hoofdvraag: waar helpt Afstudeerbegeleider je bij?
 • Hoofdvraag: hoe helpt Afstudeerbegeleider je daarbij?
 • Hoe moet je na het voorbeeld verder met je eigen hoofdvraag?

  Kijk of jij met je huidige kennis en dit voorbeeld in staat bent om een hoofdvraag op te stellen. Ben jij er nog niet toe in staat om deze te schrijven, dan kun je altijd met ons contact opnemen!

  Hoe kunnen wij jou helpen bij het formuleren van je hoofdvraag?

  Kom je er niet uit met enkel dit voorbeeld van een hoofdvraag, heb je vragen of wil je er met iemand over sparren die er écht verstand van heeft? Dan staat er bij Afstudeerbegeleider een team voor jou klaar om je hier direct mee te helpen. Wij hebben een begeleider voor je die bij je past en met wie jij één op één aan de slag kunt gaan. Deze persoon kan ervoor zorgen dat jij snapt wat je aan het doen bent zodat jij flinke stappen vooruit kunt zetten bij het schrijven van je scriptie.

  We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent geheel in controle over je eigen proces omdat jij bepaalt waar, wanneer, hoe lang en met welke begeleider je afspreekt. Daarnaast werken we met een “niet goed geld terug” beleid; dit houdt in dat je er gedurende de eerste 20 minuten voor kunt kiezen om kosteloos te stoppen met de begeleiding.

  Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om hulp te vragen bij het schrijven van je scriptie; wij hebben het maken van een afspraak daarom zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond (tot 22:00) bereikbaar via Whatsapp of 020 - 752 2702

  Zet dus snel de volgende grote stap richting jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!

Stijn Loeber

Geschreven door:

Stijn Loeber
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Klik hier
Waar loop jij vast met je scriptie? Klik hier

Zet de volgende stap in jouw scriptie

Zet de volgende stap in je scriptie!

Kom je er niet uit of zit je gewoon vast? Wij helpen je weer vooruit!
Stop met twijfelen, zet die volgende stap door het formulier in te vullen!

Hoe kan Afstudeerbegeleider jou verder helpen?

Wij hebben een begeleider die bij je past met wie jij één op één aan de slag gaat. We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent in controle over je eigen proces doordat jij bepaalt wanneer je afspreekt met je begeleider. Daarnaast werken we met niet goed geld terug beleid!

Natuurlijk is de eerste stap om hulp te vragen voor je scriptie lastig terwijl je ook al veel aan je hoofd hebt met je scriptie. Daarom hebben we het maken van een afspraak makkelijk gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond bereikbaar via whatsapp of 020 - 752 2702

Maak de volgende stap naar jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!WhatsApp met ons!

Heb jij een vraag over de begeleiding? Stuur ons dan een WhatsApp bericht!


06-52044280
Bobby Lee Houtkoop
Kurt Kreulen
Stijn Loeber
Maudy Verplancke
Sarah Vreijling
Martin van Leerdam
Caitlin Utama
Vera Oosterveen

Wij staan voor je klaar! Vul vrijblijvend ons contactformulier in!

Binnen 24 uur contact

 • Amsterdam
 • Maassluistraat 2
 • 1062 GD Amsterdam
 • Den Haag
 • Johanna Westerdijkplein 75
 • 2521 EN Den Haag
 • Utrecht
 • Arthur van Schendelstraat 650
 • 3511 MJ Utrecht