Voorbeeld van de algemene gegevens voor je scriptie aan het zoeken?

Alle benodigdheden die je gaat gebruiken tijdens je onderzoek beschrijf je hier. Van vragenlijsten tot materialen. Vaak is het belangrijk dat je bij de meetinstrumenten de betrouwbaarheid en validiteit vermeldt. Meestal vind je deze gegevens in de handleiding van het meetinstrument. Hieronder een voorbeeld.

Dit voorbeeld dient als een leidraad voor jouw eigen algemene gegevens. Let hierbij op de manier van formuleren en dat het duidelijk is en voortkomt vanuit je methode. Benieuwd naar voorbeelden van andere scriptie onderdelen? Check ze hier!

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij de algemene gegevens van je scriptie? Lees dan hier hoe we je daarbij kunnen helpen!

Zou je graag eens met één van onze professionele begeleiders willen zitten om kritisch te kijken naar de kwaliteit van jouw inleiding en/of scriptie als geheel? Check deze pagina dan eens! Daarnaast bieden wij ook een nakijkservice aan, klik hier voor meer informatie.Het is de bedoeling dat je je scriptie/plan van aanpak start met de vermelding van een aantal algemene gegevens. Hieronder kun je zien hoe je de algemene gegevens weer zou kunnen geven. Let op, het gaat om een voorbeeld. Het kan zijn dat jouw opleiding andere/aanvullende eisen stel ten aanzien van de opname van de algemene gegevens.

Elke scriptie gebruikt net andere algemene gegevens maar het komt neer op het onderstaande voorbeeld. Let bij dit voorbeeld vooral op de concrete aanpak die is gebruikt. Kijk ook naar de opbouw van je onderzoek en vraag jezelf af waarom het wel of niet logisch is. Wat zou jij anders doen en waarom? Is het goed te begrijpen? Wat valt jou op aan de beargumentering? Aan de hand van deze vragen kun je het huidige voorbeeld kritischer benaderen waardoor je ook kritischer gaat kijken naar jouw eigen algemene gegevens!

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen met waar je ook tegenaan loopt met je scriptie? Vertel ons jouw verhaal hier en we nemen contact met je op voor een vrijblijvende oriëntatie!

Datum:
Student

 • Voornaam:
 • Achternaam:
 • Adres:
 • E-mail:
 • Telefoon:
 • Collegekaartnummer:

Er wordt samengewerkt met

 • Overige medestudenten/onderzoekers:

Titel van het onderzoek

 • Titel: (bijvoorbeeld: ADHD, Bekrachtiging en Werkgeheugenprestatie)
 • Ondertitel: (bijvoorbeeld: de invloed van bekrachtiging op het volhouden van een stabiele prestatie op een werkgeheugen taak bij kinderen met ADHD en kinderen zonder ADHD)
 • Locatie onderzoek:

Supervisor

 • Naam:

Omvang en duur

 • Looptijd van:
 • Aantal weken:
 • Beoogd aantal EC:

Wil jij weten hoe wij jou kunnen helpen met waar je ook tegenaan loopt met je scriptie? Vertel ons jouw verhaal hier en we nemen contact met je op voor een vrijblijvende oriëntatie!

Kijk of jij met je huidige kennis en dit voorbeeld in staat bent om de algemene gegevens in je scriptie te verwerken. Ben jij er nog niet toe in staat om deze te schrijven, dan kun je altijd met ons contact opnemen!

Kom je er niet uit met enkel dit voorbeeld van de algemene gegevens, heb je vragen of wil je er met iemand over sparren die er écht verstand van heeft? Dan staat er bij Afstudeerbegeleider een team voor jou klaar om je hier direct mee te helpen. Wij hebben een begeleider voor je die bij je past en met wie jij één op één aan de slag kunt gaan. Deze persoon kan ervoor zorgen dat jij snapt wat je aan het doen bent zodat jij flinke stappen vooruit kunt zetten bij het schrijven van je scriptie.

We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent geheel in controle over je eigen proces omdat jij bepaalt waar, wanneer, hoe lang en met welke begeleider je afspreekt. Daarnaast werken we met een “niet goed geld terug” beleid; dit houdt in dat je er gedurende de eerste 20 minuten voor kunt kiezen om kosteloos te stoppen met de begeleiding.

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om hulp te vragen bij het schrijven van je scriptie; wij hebben het maken van een afspraak daarom zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! 

Zet dus snel de volgende grote stap richting jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding