Voorbeeld van een hypothese voor je scriptie aan het zoeken?

Ben jij op zoek naar een voorbeeld van een hypothese voor jouw scriptie? Daar willen we jou natuurlijk bij helpen! Hieronder vind je een voorbeeld van een hypothese. Deze gaat over een fictieve situatie bij Afstudeerbegeleider en is gericht op een positioneringsstrategie. Dit voorbeeld dient als een leidraad voor jouw eigen hypothese. Let hierbij op de manier van formuleren en dat dit een testbare stelling is en voortkomt vanuit een managementdoelstelling. Benieuwd naar voorbeelden van andere scriptie onderdelen? Check ze hier!

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij de hypothese van je scriptie? Lees dan hier hoe we je daarbij kunnen helpen!

Zou je graag eens met één van onze professionele begeleiders willen zitten om kritisch te kijken naar de kwaliteit van jouw inleiding en/of scriptie als geheel? Check deze pagina dan eens! Daarnaast bieden wij ook een nakijkservice aan, klik hier voor meer informatie.

Elke hypothese is natuurlijk anders, maar het komt neer op het onderstaande voorbeeld. Let bij dit voorbeeld vooral op de concrete aanpak die is gebruikt. Kijk ook naar de opbouw van de hypothese en vraag jezelf af waarom het wel of niet logisch is. Wat zou jij anders doen en waarom? Is het interessant? Is het goed te begrijpen? Wat valt jou op aan de beargumentering? En aan de structuur van deze beargumentering? Aan de hand van deze vragen kun je het huidige voorbeeld kritischer benaderen waardoor je ook kritischer gaat kijken naar jouw eigen hypothese!

1.3 Hoofdvraag (voor de volledigheid)

Hoe verschillen kinderen met ADHD van kinderen zonder ADHD in het volhouden van een goede prestatie tijdens het uitvoeren van een taak waarin game-elementen zijn toegevoegd?

De verwachting is dat kinderen met ADHD op een taak waarin game-elementen zijn toegevoegd een goede prestatie langer volhouden dan bij taken waarin deze game-elementen niet aanwezig zijn en tevens in vergelijking tot normale kinderen.

 

1.4 Hypothesen

Daarbij worden de volgende hypothesen onderzocht:

  • In de gameconditie zal de prestatiecurve van kinderen met ADHD minder snel dalen in vergelijking tot de overige condities (geld- en feedback only),
  • Het verschil in daling van de prestatiecurve tussen kinderen met ADHD en kinderen zonder ADHD zal kleiner zijn in de gameconditie dan in de overige condities
  • In de gameconditie zullen kinderen met ADHD en kinderen zonder ADHD een minder snelle daling in de prestatiecurve laten zien ten opzichte van de overige condities.

De hypotheses van je scriptie vormen zich door theorieën in het theoretisch kader. Vind hier meer info over het theoretisch kader van een scriptie!

Over het opstellen van een hypothese is een hoop te vertellen, en er zijn een aantal punten waar je op dient te letten. Kijk daarom op een van onderstaande pagina’s voor een uitgebreide uitleg over hoe dit volgens de richtlijnen in elkaar steekt:

Kijk of jij met je huidige kennis en dit voorbeeld in staat bent om een hypothese op te stellen. Ben jij er nog niet toe in staat om deze te schrijven, dan kun je altijd met ons contact opnemen!

Kom je er niet uit met enkel dit voorbeeld van een hypothese, heb je vragen of wil je er met iemand over sparren die er écht verstand van heeft? Dan staat er bij Afstudeerbegeleider een team voor jou klaar om je hier direct mee te helpen. Wij hebben een begeleider voor je die bij je past en met wie jij één op één aan de slag kunt gaan. Deze persoon kan ervoor zorgen dat jij snapt wat je aan het doen bent zodat jij flinke stappen vooruit kunt zetten bij het schrijven van je scriptie.

We weten dat studenten een beperkt budget hebben dus houden we onze tarieven betaalbaar. Je bent geheel in controle over je eigen proces omdat jij bepaalt waar, wanneer, hoe lang en met welke begeleider je afspreekt. Daarnaast werken we met een “niet goed geld terug” beleid; dit houdt in dat je er gedurende de eerste 20 minuten voor kunt kiezen om kosteloos te stoppen met de begeleiding.

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om hulp te vragen bij het schrijven van je scriptie; wij hebben het maken van een afspraak daarom zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt. Vaak heb je dezelfde dag nog een afspraak! We zijn ook in de avond (tot 22:00) bereikbaar via Whatsapp of 020 – 752 2702

Zet dus snel de volgende grote stap richting jouw afstudeermoment en vraag een vrijblijvende kennismaking aan!

Onze methode in één minuut

Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

zijn je voorgegaan
0 studenten
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding