Voorbeeld van plan van aanpak voor je scriptie aan het zoeken?
Ben jij op zoek naar een voorbeeld voor jouw plan van aanpak? Daar willen we jou natuurlijk bij helpen! Hieronder is een voorbeeld zichtbaar. Deze gaat over ‘het televisieprogramma Road2Reality’. Dit voorbeeld dient als een leidraad voor jouw eigen plan van aanpak. Let hierbij vooral op de verschillende kopjes die te onderscheiden zijn om de noodzakelijke en (hier vooral contextueel) belangrijke punten aan te kaarten van een correct plan van aanpak.
Zou je graag eens met één van onze professionele begeleiders willen zitten om kritisch te kijken naar de kwaliteit van jouw inleiding en/of scriptie als geheel? Check deze pagina dan eens! Daarnaast bieden wij ook een nakijkservice aan, klik hier voor meer informatie.
Waar moet je op letten bij een voorbeeld van een plan van aanpak?
Elk plan van aanpak is natuurlijk anders, maar het komt neer op het onderstaande voorbeeld. Let bij dit voorbeeld vooral op de concrete aanpak en structuur die is gebruikt. Kijk ook naar de opbouw van het plan van aanpak en vraag jezelf af waarom het wel of niet pakt. Wat zou jij anders doen en waarom? Is het interessant? Is het goed te begrijpen? Wat valt jou op aan de beargumentering? En aan de structuur van deze beargumentering?
Weet jij even niet meer hoe je verder moet met je scriptie? Vertel ons waar je tegenaan loopt via dit formulier en dan gaan we samen kijken wat wij daaraan kunnen doen.
Waar vind ik meer informatie over de plan van aanpak?
Over het opstellen van een plan van aanpak is een hoop te vertellen, en er zijn een aantal punten waar je op dient te letten. Kijk daarom na het voorbeeld hier om een uitgebreide uitleg te krijgen over hoe een inleiding volgens de richtlijnen in elkaar steekt.
Hoe moet je na het voorbeeld verder met je eigen plan van aanpak?
Kijk of jij met je huidige kennis over het onderzoek in staat bent om een plan van aanpak te vormen. Een voorbeeld geeft vooral duidelijkheid over vorm en structuur, dingen die erg belangrijk zijn in het maken van een onderzoek aan een instituut. Hier zijn namelijk een aantal standaard verplichte richtlijnen voor (naast de individuele en persoonlijke preferenties). Ben jij er nog niet toe in staat om deze te vormen, kun je altijd met ons contact opnemen.
Weet jij even niet meer hoe je verder moet met je scriptie? Vertel ons waar je tegenaan loopt via dit formulier en dan gaan we samen kijken wat wij daaraan kunnen doen.
Plan van aanpak scriptievoorbeeld
Hier vind je een voorbeeld van een plan van aanpak. Een plan van aanpak is belangrijk als je gaat beginnen met het uitvoeren van het onderzoek voor je scriptie! Het geeft je een beter beeld van wat er van je wordt verwacht. Gebruik het als een uitgangspunt. Houd wel rekening met het feit dat elke opleiding en elke begeleider zijn of haar eigen ideeën en voorwaarden heeft ten aanzien van een plan van aanpak of een onderzoeksvoorstel. Een plan van aanpak op HBO niveau kan een heel andere opzet vergen dan een plan van aanpak op WO niveau. Zoek dus altijd goed uit waar een plan van aanpak van jouw onderwijsinstelling aan moet voldoen. Over het algemeen is hier een handleiding voor.
Gebruik het onderstaande voorbeeld van een plan van aanpak daarom enkel om een idee te vormen van een plan van aanpak en om te weten waar je naar kan vragen als je met je begeleider van je scriptie in gesprek gaat. Je kan het plan van aanpak voorbeeld ook gebruiken als input voor het gesprek met je begeleider.
De onderdelen van dit plan van aanpak voor een scriptie hebben we opgedeeld in verschillende pagina’s, om zo het overzicht te bewaren.
ADHD, Bekrachtiging en Werkgeheugenprestatie: De invloed van bekrachtiging op het volhouden van een stabiele prestatie op een werkgeheugen taak bij kinderen met ADHD en kinderen zonder ADHD
Nadat je een titel hebt bedacht, begin je eerst even met een paar algemene gegevens.
Vervolgens begin je met de inleiding. Eigenlijk kan je dit gedeelte zien als de inleiding van je stuk, maar dan minder uitgebreid en gedetailleerd. Belangrijk is dat je hier vooral laat zien welke literatuur je hebt gevonden en gaat gebruiken.
Het is de bedoeling dat je onderzoeksbeschrijving uitmondt in je hoofdvraag en hypothesen, oftewel: in datgene waar je onderzoek om draait. Zorg ervoor dat de vraag en hypothesen niet uit de lucht komen vallen en dat er voldoende logische samenhang aanwezig is. De onderzoeksbeschrijving moet als het ware op een natuurlijke wijze uitkomen in de hoofdvraag en hypothesen. Daarbij is je hoofdvraag een meer algemene vraag en je hypothese een zeer specifieke beschrijving van wat je gaat onderzoeken en wat je denkt te verwachten.
Waarom is jouw onderzoek relevant? Wat draagt het bij en wat voegt het toe? Beschrijf dit, zodat duidelijk wordt wat het praktisch en wetenschappelijk belang is van het onderzoek dat je gaat uitvoeren. Je kan in dit onderdeel ook aangeven wat er gebeurt als jouw hypothesen niet uitkomen naar verwachting, of wat een alternatieve hypothese zou kunnen zijn.
De beschrijving van de respondenten (werving en selectie), deelnemers of proefpersonen is belangrijk zodat de lezer weet op welke doelgroep je je gaat richten. Welke kenmerken heeft deze (specifieke) doelgroep? Hoe is de werving gegaan? Wat was het aantal? Werden deze opgedeeld in groepen etc.? Beschrijf zo veel mogelijk over jouw doelgroep.
Ga je meerdere groepen of condities onderzoeken? Beschrijf dan precies waarom je voor deze indeling hebt gekozen en beschrijf de overeenkomsten en verschillen tussen de groepen of condities. Lees meer op Manipulatie (de groepen)
Alle benodigdheden die je gaat gebruiken tijdens je onderzoek beschrijf je hier. Van vragenlijsten tot materialen. Vaak is het belangrijk dat je bij de meetinstrumenten de betrouwbaarheid en validiteit vermeldt. Meestal vind je deze gegevens in de handleiding van het meetinstrument.
In de procedure beschrijf je precies hoe het onderzoek gaat verlopen. Waar begin je mee en waar eindig je mee? Dit is een chronologisch verhaal. Het moet op zo’n manier beschreven worden, dat een ander jouw onderzoek precies kan repeteren. Beschrijf wat de deelnemers precies moeten doen, wat hen verteld wordt etc etc.
Geef kort weer hoe het onderzoeksdesign eruit gaat zien, zodat de lezer er een beeldvan krijgt. Geef vervolgens per hypothese aan met welke toetsen van SPSS je deze gaat toetsen.
Wat als je hypothesen niet uitkomen nadat je onderzoek is uitgevoerd? Welke verklaringen zou je daarvoor hebben? Wat voor consequenties zal dit hebben? Dan moet je met alternatieve verklaringen te komen.
Geef aan hoe je planning eruit gaat zien. Wat zijn jouw werkzaamheden en taken en hoe heb je deze verdeeld over de tijd? Dit geeft jezelf ook meteen een overzichtelijk beeld en geeft je meer duidelijkheid met betrekking tot de duur van het onderzoek.
Geef – wanneer gevraagd – een indicatie van de financiën weer in een financiële begroting. Zoals de reis- en telefoonkosten, versnaperingen etc etc.
Onze methode in één minuut
Sanne (student) over onze scriptiebegeleiding
Meer weten, check dan onze:
De weg naar afstuderen weer vinden
De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!
Nodige bevestiging in je keuzes
Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt
Deadline toch halen (realistische planning)
Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!
Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!
Nog één stap en je hebt je gratis kennismaking geregeld 🙂
Waarom Afstudeerbegeleider?
- Persoonlijke Scriptiebegeleiding door Experts
- Flexibele Sessies, Aangepast aan Jouw Schema
- Scriptiehulp op maat
- Resultaatgerichte scriptiebegeleiding
- Succesvol afstuderen
- Snelle Spoedbegeleiding voor Tijdsgevoelige Projecten
- Garantie op Tijdige Scriptieoplevering