al meer dan 7 jaar

de beste afstudeerbegeleiding!

5000+

afgestudeerde studenten!

97,8%

slagingspercentage!

Als je gaat beginnen met het schrijven van je scriptie, is een scriptie voorbeeld natuurlijk handig. Gewoon om eens te kijken wat er van je wordt verwacht. Houd wel rekening met het feit dat elke opleiding en elke begeleider zijn/haar eigen ideeën en voorwaarden heeft ten aanzien van een scriptie. Een scriptie op HBO niveau of een scriptie op WO niveau kan een compleet andere opzet hebben. Overleg dus altijd met jouw begeleider en vraag deze om een scriptie voorbeeld waarvan hij/zij vindt dat het goed is!

Gebruik het scriptie voorbeeld  om een idee te krijgen hoe een scriptie eruit moet zien en waar je naar kunt vragen als je met de begeleider van je scriptie in gesprek gaat. Vraag hoe hij/zij wil dat het theoretisch kader van je scriptie eruit moet zien, hoe de resultaten gerapporteerd moeten worden, welke lay-out gebruikt moet worden en in hoeverre je de APA-normen toe moet passen. Gebruik dit scriptie voorbeeld dan ook als input voor je gesprek met je begeleider.

 

De ervaring van Eva (Communicatie, UvA)

Het klinkt cliché maar zonder Stijn had ik mijn studie niet af kunnen ronden, daar vind ik SPSS veel te moeilijk voor. Aan de andere kant, tijdens Stijns begeleiding ben zelfs IK SPSS gaan snappen. En dat was zo fijn voor mij, want ik wil altijd graag begrijpen wat en waarom iets op een bepaalde manier moet. Stijn heeft het geduld gehad om mij stap voor stap door het SPSS gedeelte van mijn master-scriptie te slepen. Het laatste gedeelte heb ik zelfs alleen gedaan!

Hoe wij jou kunnen helpen met het schrijven van je scriptie

Jij wil weten hoe je een scriptie moet schrijven? Waarschijnlijk sta je aan het begin van het schrijven van je scriptie en daar kan jij wel wat hulp bij gebruiken. Je zit in een cruciale fase van het schrijven van je scriptie. als je nu geen goede structuur hebt ga je daar de rest van het schrijven van je scriptie last van hebben. Wij kunnen je daarbij helpen! Kom een keer langs bij ons op kantoor om vrijblijvend met ons kennis te maken. Je vertelt in het kort waar je mee bezig bent en waar je tegen aanloopt. Op basis daarvan kunnen we je aanraden om één van onze workshops te volgen of met één van onze experts je onderzoek eens goed door te spreken. Waar je ook mee zit we kunnen je verder helpen! Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op!

 

Scriptievoorbeeld

Kijk hieronder naar de verschillende pagina’s waar een scriptie uit bestaat. Je krijgt dan een goed beeld van de opbouw van een scriptie.

 

Titel scriptie: Road2Reality: Een nieuw middel in de campagne voor ontwikkelingswerk?

 

Door middel van een abstract van je scriptie, trek je de aandacht van de lezer. Je beschrijft hier kort waar je onderzoek over gaat. De lezer kan dan beslissen of het voor hem/haar interessant genoeg is om verder te lezen.

Klik op de volgende link voor een scriptie voorbeeld van een Abstract

In de samenvatting van je scriptie vertel je wat je hebt gedaan met jouw onderzoek.

Klik op de volgende link voor een scriptie voorbeeld van een Samenvatting

In de inleiding van je scriptie introduceer je het onderwerp en tevens moet uit dit stuk naar voren komen hoe je tot je onderzoeksvraag bent gekomen.  Dit moet blijken aan de hand van je literatuuronderzoek. Verder moet duidelijk worden gemaakt waarom het belangrijk is wat je gaat onderzoeken (praktische en wetenschappelijke relevantie).

Klik op de volgende link voor een scriptie voorbeeld van een Inleiding

Je theoretisch kader moet een verhaal worden en geen samenvatting van alle artikelen die je hebt gelezen. Denk na welke theorieën je hierin bespreekt en of je jouw hypothesen hierin verwerkt of dat je deze in een apart hoofdstuk verwerkt. Dit is voor iedere student anders en hangt af van allerlei factoren (onderwijsinstelling, begeleider, scriptieonderwerp, etc.)

Klik op de volgende link voor een scriptie voorbeeld van een Theoretisch kader

In je onderzoeksmethode beschrijf je de methode van onderzoek (zoals het woord al zegt). Hierin beschrijf je de materialen en meetinstrumenten die je gebruikt en waarmee je jouw hypothesen mee gaat testen. Verder beschrijf je de deelnemers, respondenten of proefpersonen en hoe je deze hebt geworven en geselecteerd. Tevens beschrijf je de gehele procedure.

Klik hier voor een scriptie voorbeeld van een Onderzoeksmethode

Veel studenten vinden het lastig om een resultatensectie te schrijven. Ze vinden het vooral lastig  om in hun eigen woorden vertellen wat deze resultaten nu precies betekenen. De conclusie moet een antwoord zijn op jouw onderzoeksvraag. Dat is logisch, maar klinkt meestal makkelijker dan dat het is. Het is handig als je even een voorbeeld hebt, zodat je weet hoe je verder moet!

Klik op de volgende link voor een scriptie voorbeeld van de Resultaten en Conclusie

Eigenlijk zijn er voor het discussiegedeelte van je scriptie niet zoveel regels waar je je aan moet houden. Hier kan je ‘vrijuit’ praten en je mening geven (bijvoorbeeld over de uitvoering van het onderzoek). Je kan hier ook mogelijke verklaringen geven voor de resultaten (was dit wel/niet volgens je verwachtingen?).  Ook kun je suggesties voor vervolgonderzoek doen in dit gedeelte.

Klik op de volgende link voor een scriptie voorbeeld van de Discussie en aanbevelingen

Aan de literatuurlijst zijn heel wat regels verbonden. De APA-regels zijn eenvoudig te vinden. Hier heb je alvast een voorbeeld!

Klik op de volgende link voor een scriptie voorbeeld van de Literatuurlijst

 

Ondertussen nieuwsgierig geworden? Kom dan bij ons langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking! Vul dan eerst even het Contactformulier in, dan hoor je zo snel mogelijk van ons! Of wil je eerst weten hoe wij te werk gaan? Kijk dan even naar Onze werkwijze Voor andere vragen kun je ons ook mailen of bellen. Het kan ook zijn dat je je vraag vindt tussen de Veelgestelde vragen.

Moeite met het kiezen van een scriptie onderwerp? Kijk dan voor advies en suggesties bij Scriptie onderwerp! Loop je vast bij het schrijven van een plan van aanpak? Kijk even bij Plan van aanpak scriptie!

Ook benieuwd hoe je het voorwoord van je scriptie schrijft? Check dat even bij Scriptie voorwoord. Moet je een vragenlijst opstellen en wil je weten waar je bij een vragenlijst op moet letten? Kijk dan bij Vragenlijst scriptie voor meer informatie!

 

 Afstudeerbegeleider.nl kan je helpen!

Vul vrijblijvend in. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen 🙂 We nemen binnen 24 uur contact met je op via de telefoon en/of mail om opties te bespreken!
  • Beschrijf hier kort waar je mee vast loopt